Κομισιόν: Ολοταχώς για οριστική συμφωνία, όχι σε νέο δάνειο-γέφυρα - iefimerida.gr

Κομισιόν: Ολοταχώς για οριστική συμφωνία, όχι σε νέο δάνειο-γέφυρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ακόμα πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα έως τις 20 Αυγούστου, εκτίμησε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.

Ήδη γράφεται το προσχέδιο του Μνημονίου που θα συνοδεύει το πρόγραμμα της Ελλάδας, ενημέρωσε ακόμα η Μίνα Αντρέεβα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα από τη Γερμανία που κάνουν λόγο για συμφωνία-γέφυρα. «Κανείς δεν έχει καλύτερη ενημέρωση για την εργασία των τεχνικών κλιμακίων από εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως είπε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, η συμφωνία είναι πιθανό να επιτευχθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα», επανέλαβε η εκπρόσωπος.

Τσίπρας σε Ολάντ για οριστική συμφωνία

Και ενώ οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, στην Αίγυπτο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ, ωστόσο όλα τα φώτα πέφτουν στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η επίτευξη συμφωνίας έως τις 20 Αυγούστου, όπως επιθυμεί η Αθήνα. Ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει πως οι δανειστές κωλυσιεργούν στη διαπραγμάτευση, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, καθώς αν δεν κλειδώσει η οριστική συμφωνία το επόμενο βήμα είναι ένα δάνειο-γέφυρα, το οποίο όμως θα φέρει και νέα προαπαιτούμενα.

Πρόθυμος να βοηθήσει ξανά ο Ολάντ

Ο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίζεται πρόθυμος να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση και, συνεπώς, η συνάντηση που θα έχει μαζί του σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Το Παρίσι, άλλωστε, το τελευταίο διάστημα αντιτίθεται στις «ορέξεις» ακραίων κύκλων για Grexit ή και για νέα προαπαιτούμενα, πέραν αυτών της Συνόδου Κορυφής, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τόσο του Φρανσουά Ολάντ, όσο και του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ