Αναβάλλονται τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών λόγω έλλειψης προσωπικού - iefimerida.gr

Αναβάλλονται τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών λόγω έλλειψης προσωπικού

ΤΕΙ Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Η έναρξη ήταν προγραμματισμένη για Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΕΙ τα μαθήματα δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν, καθώς δεν έχουν σταλεί ακόμη οι επιχορηγήσεις για τους μήνες Ιουλίο, Αυγούστο και Σεπτέμβριο, των εγκεκριμένων, ήδη ψαλιδισμένων προϋπολογισμών, με αποτέλεσμα το ίδρυμα να μην μπορεί να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του. Μάλιστα από το TEI έριξαν το μπαλάκι στα αρμόδια Υπουργεία με υποστηρίζοντας πως «την ευθύνη για την πιθανή απώλεια του χειμερινού εξαμήνου, δεν θα φέρει πλέον το ΤΕΙ Αθήνας».

Η απάντηση από το υποργείο Παιδείας ήταν άμεση με την 'Αννα Διαμαντοπούλου να είναι κατηγορηματική: «Δεν μπορεί να πάρει απόφαση αναστολής λειτουργίας κανένα Ιδρυμα. Σε εποχές βαριάς κρίσης, οι δάσκαλοι πρέπει να κρατήσουν ανοιχτές τις σχολές, οι γιατροί ανοιχτά τα νοσοκομεία. Οσο είναι δυνατόν να μη θίγεται η νέα γενιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ