Το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό ετοιμάζουν στο Ντουμπάι - Και κτίριο 711 μέτρων [εικόνες] - iefimerida.gr

Το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό ετοιμάζουν στο Ντουμπάι - Και κτίριο 711 μέτρων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμη μεγαλεπήβολο έργο έχουν στα «σκαριά» στο Ντουμπάι, κάνοντας το εμιράτο του Κόλπου μοναδικό στο είδος του.

Αυτή τη φορά, το Ντουμπάι θα αποκτήσει το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό του κόσμου, με πίστα σκι μήκους 1,2 χλμ., και όχι μόνο αυτό, καθώς θα χτιστεί και η υψηλότερη «πολυκατοικία» που θα φτάνει τα 711 μέτρα.

Το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό ετοιμάζουν στο Ντουμπάι -  Και κτίριο 711 μέτρων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το Meydan One, όπως θα ονομάζεται το σχέδιο, θα περιλαμβάνει ακόμη ένα φαντασμαγορικό σιντριβάνι, μοναδικό στον κόσμο, με πίδακες νερού που θα εκτοξεύονται σε ύψος 420 μέτρων, αλλά και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων και μια μαρίνα. Το κόστος του έργου θα ανέλθει περίπου στα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα Al-Bayan, το συγκρότημα θα καταλαμβάνει έκταση 3,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και θα εκτείνεται από τον ιππόδρομο του Μεϊντάν -στην έρημο του εμιράτου- μέχρι το Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, ύψους 828 μέτρων.

Το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό ετοιμάζουν στο Ντουμπάι -  Και κτίριο 711 μέτρων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Μπουρτζ Χαλίφα στεγάζει γραφεία και ξενοδοχεία ενώ ο καινούριος ουρανοξύστης που θα χτιστεί θα έχει μόνο διαμερίσματα. Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Έκθεση του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο. Το συγκρότημα εκτιμάται ότι θα μπορεί να φιλοξενεί 78.000 ενοίκους.

Το Ντουμπάι διαθέτει ήδη από το 2005 μια πίστα για σκι, με τεχνητό χιόνι, που βρίσκεται σε ένα εμπορικό κέντρο και έχει περιληφθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος σκεπαστός χιονοδρομικός σταθμός του κόσμου.Πέρυσι υποδέχτηκε 13,2 εκατομμύρια επισκέπτες και οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των τουριστών θα αυξηθεί στα 20 εκατομμύρια μέχρι το 2020.

Το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό ετοιμάζουν στο Ντουμπάι -  Και κτίριο 711 μέτρων [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ