Διαφωνία Αθήνας και δανειστών για το Ταμείο των 50 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Διαφωνία Αθήνας και δανειστών για το Ταμείο των 50 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της συζήτησης ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Σταθάκη και τους εκπροσώπους των δανειστών, στο ξενοδοχείο όπου έχουν «στρατοπεδεύσει» οι τελευταίοι.

Για περισσότερες από δύο ώρες, συζητούσαν για τις αποκρατικοποιήσεις, με τον πρώτο... γύρο να ολοκληρώνεται με κάποιες διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, για το Ταμείο που θα δημιουργηθεί με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ, όπως προβλέπει η συμφωνία που είχε συναφθεί στη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, υπήρξαν κάποιες αποκλίσεις, για τα στοιχεία του νέου Ταμείου και οι δύο πλευρές θα επανέλθουν στο ζήτημα. Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως δεν πρόκειται για ουσιαστικό πρόβλημα και οι διαφορές θα επανεξεταστούν σε νέες συζητήσεις που θα γίνουν αύριο. Οι αποκλίσεις αφορούν τη νομική υπόσταση του Ταμείου, αλλά κυρίως το πώς θα γίνει η μετάβαση από το παλιό στο νέο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Καμία συζήτηση για δάνειο γέφυρα

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στα χρονοδιαγράμματα, εκτίμησε πως «ίσως είμαστε λίγο καλύτερα από ό,τι υπολογίζαμε». Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για νέο δάνειο- γέφυρα, εκτιμώντας ότι υπαρχει χρόνος για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις έως τις 20 Αυγούστου. Η συνολική αποτίμηση των συνομιλιών με τους δανειστές θα γίνει αύριο.

Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών και τους δύο υπουργούς συνεχίζεται, με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος δανειστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ