Βαρουφάκης: Η Λαγκάρντ ήθελε ένα αδιέξοδο μεταξύ δανειστών και Αθήνας - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Η Λαγκάρντ ήθελε ένα αδιέξοδο μεταξύ δανειστών και Αθήνας

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την Κριστίν Λαγκάρντ τα «έβαλε» σε νέα ανάρτηση στο blog του ο Γιάνης Βαρουφάκης, την οποία ουσιαστικά κατηγορεί ότι επιζητούσε ένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Αυτή τη φορά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σχολίασε άρθρο που έγραψε ο Ντέιβιντ Μαρς στο MarketWatch, με τίτλο «O Βαρουφάκης δικαιώθηκε, ενώ η Λαγκάρντ προκύπτει ως ηττημένη».

«Εννοείται πως το θέμα δεν είναι αν εγώ δικαιώθηκα ή όχι», σχολιάζει στο blog του ο κ. Βαρουφάκης. «Το κρίσιμο θέμα αφορά τη βιωσιμότητα της τελευταίας ελληνικής συμφωνίας. Από την πρώτη ημέρα επιχειρηματολογούσα πως η Κριστίν Λαγκάρντ έχει ένα συμφέρον σε ένα διαπραγματευτικό αδιέξοδο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, ώστε να μην χρειαστεί να ομολογήσει το απλό γεγονός ότι τα στελέχη του ΔΝΤ θα επαναστατήσουν αν υπογράψει μία ακόμη μη βιώσιμη συμφωνία δανείου με μία χώρα της οποίας το χρέος είναι ανεξόφλητο», τονίζει ακόμη.

Στο εν λόγω άρθρο, ο Ντέιβιντ Μαρς σχολιάζει ότι «Κάτι πηγαίνει περίεργα στραβά στις σχέσεις της Κριστίν Λαγκάρντ με τα στελέχη του Ταμείου. Τρεις φορές αυτό το μήνα, στις γεμάτες πολιτικά διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο, τα στελέχη του ΔΝΤ αποκήρυξαν τη διοίκησή του για την παροχή περισσοτέρων δανείων στην Ελλάδα, ως μέρος της τρίτης συμφωνίας διάσωσης».

Οι ρωγμές, γράφει ο δημοσιογράφος, όπως και η ενισχυόμενη αβεβαιότητα στο ελληνικό αδιέξοδο, εγείρουν αμφιβολίες για τη χρησιμότητα της Λαγκάρντ στις ευρωπαϊκές συναντήσεις, όπου εμφανίστηκε να εγκρίνει αποφάσεις που αργότερα απορρίφθηκαν στην Ουάσιγκτον. Η περίεργη φύση της διάστασης στο ΔΝΤ μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις για το αν θα ανανεωθεί η θητεία της Λαγκάρντ, που ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης Κριστίν Λαγκάρντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ