Η Ζωή γύρισε την πλάτη στους συμβασιούχους της Βουλής: Τώρα έχουμε επιτροπή, θα τα πούμε - iefimerida.gr

Η Ζωή γύρισε την πλάτη στους συμβασιούχους της Βουλής: Τώρα έχουμε επιτροπή, θα τα πούμε

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Ζωή Κωνσταντοπούλου περίμεναν υπάλληλοι της Βουλής, για να μιλήσουν μαζί της για τις συμβάσεις τους. Μάταια όμως.

Οι συμβασιούχοι, κάποιοι από αυτοί με τα παιδιά τους αγκαλιά, περίμεναν την πρόεδρο της Βουλής έξω από την αίθουσα στην οποία θα συνεδρίαζε η Επιτροπή Κανονισμού. Οταν είδαν την κ. Κωνσταντοπούλου, της ζήτησαν να συναντηθούν για την ανανέωση των συμβάσεών τους.

«Τώρα έχουμε Επιτροπή Κανονισμού, θα τα πούμε, όχι όμως έτσι», τους απάντησε η πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με το Mega. Ακόμη, οι συμβασιούχοι μοίρασαν μια επιστολή στους βουλευτές του Κοινοβουλίου στην οποία χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου «απροκάλυπτο εμπαιγμό, απαξίωση της εργασίας τους και καταρράκωση της αξιοπρέπειας τους», ενώ την κατηγορούν ότι τους κοροϊδεύει.

«Ακόμα μια φορά η Πρόεδρος της Βουλής αποδεικνύεται αναξιόπιστη», αναφέρουν ακόμη και καταλογίζουν στην κυρία Κωνσταντοπούλου ότι ενώ είχε όλο το χρόνο να εξετάσει το θέμα αναλυτικά, ωστόσο, έχει αφήσει σε «ομηρία» 61 άτομα.

Τα 61 αυτά άτομα τονίζουν ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κοινοβούλιο από πέντε έως 15 έτη με ετήσιες ή και μεγαλύτερες χρονικής διάρκειας συμβάσεις καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σαράντα από τις συμβάσεις αυτές έχουν ήδη λήξει, ορισμένες από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ έχουν ανανεωθεί μόνο πέντε έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Όμως, οι εργαζόμενοι έχουν σταματήσει να αμείβονται, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου αλλά και του γενικού γραμματέα της Βουλής ότι οι συμβάσεις τους θα μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ