Απαγορεύτηκε το πορνό στην χώρα του Κάμα Σούτρα, την Ινδία - iefimerida.gr

Απαγορεύτηκε το πορνό στην χώρα του Κάμα Σούτρα, την Ινδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατακραυγή των πολιτών έχει προκαλέσει η ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης σε ιστότοπους με πορνογραφικό υλικό στην Ινδία.

Το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών ζήτησε από τους παρόχους Ίντερνετ να αποκλείσουν την πρόσβαση σε 857 πορνογραφικά site, τα οποία κρίθηκαν «επιλήψιμα».

«Γράψαμε στους πάροχους πρόσβασης στο διαδίκτυο προκειμένου να τους ζητήσουμε να διακόψουν την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε αυτούς τους επιλήψιμους ιστότοπους» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών, Ν.Ν. Καούλ.

Η κίνηση αυτή, όπως επεσήμανε, στοχεύει στον αποκλεισμό της παιδικής προρνογραφίας, ωστόσο ελλείψει ενός εξελιγμένου συστήματος ελέγχου απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλους τους ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο μέχρι νεωτέρας.

Πολλοί είναι η χρήστες, που εξέφρασαν την οργή τους για το γεγονός, κάνοντας λόγο για καταπάτηση ατομικών ελευθεριών στην πολυπληθέστερη δημοκρατία του κόσμου.

Προσωπικότητες της χώρας, συγγραφείς, πολιτικοί και δημοσιογράφοι εξέφρασαν μέσα από το Twitter την αντίδρασή τους, με το #Pornban να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στη χώρα.

«Να μην απαγορεύετε το πορνό. Να απαγορεύσετε τους άνδρες που γλυκοκοιτάζουν, που τιθασεύουν, που τρίβονται, που παρενοχλούν, που επιτίθενται, που ταπεινώνουν και βιάζουν τις γυναίκες. Να απαγορεύσετε (τις σχέσεις) χωρίς συγκατάθεση. Όχι όμως το σεξ» έγραψε στο Twitter ο δημοφιλής συγγραφέας Σετάν Μπαγκάτ.

«Τι θα απαγορεύσουν μετά, τα τηλέφωνα και τις τηλεοράσεις;» ήταν το μήνυμα του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μιλίντ Ντεόρα.

Η ζήτηση του πορνό είναι μεγάλη στην Ινδία, με τον πορνογραφικό ιστότοπο Pornhub να κατατάσσει τη χώρα στην τέταρτη θέση σε επίπεδο επισκέψεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία πορνό απαγόρευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ