Γκοτιέ, 33 ετών, επάγγελμα ξενοδόχος για γάτες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Γκοτιέ, 33 ετών, επάγγελμα ξενοδόχος για γάτες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα μικρό ήσυχο δρόμο στο κέντρο του Παρισιού το «Αριστείδης» [Aristide] έχει όλες τις ενδείξεις ενός παραδοσιακού ξενοδοχείου, πλην όμως φιλοξενεί μόνο γάτες.


Τον Απρίλιο του 2014 ο Γκοτιέ άνοιξε αυτό το μέρος για «ζώα της πόλης» και φιλοξενεί περίπου 40 γάτες. Τα αφεντικά τους βρίσκονται σε διακοπές, σε επαγγελματικό ταξίδι, ανακαινίζουν το σπίτι τους, ή απουσιάζουν για κάποιο λόγο και επειδή ανησυχούν για την ηρεμία και το κομφόρ της γάτας τους την αφήνουν για λίγες ημέρες στο εν λόγω ξενοδοχείο. Ο 30χρονος ξενοδόχος με την ομάδα του, η οποία απαρτίζεται από τρία άτομα και έναν κτηνίατρο.

Γκοτιέ, 33 ετών, επάγγελμα ξενοδόχος για γάτες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0


Η ιδέα του ήρθε πριν από 4 χρόνια του Γκοτιέ. Είχε ο ίδιος ανάγκη από κάποιον να του κρατήσει τη γάτα του που την έλεγαν …Αριστείδη. «Τα δοκίμασα όλα, τη γιαγιά τη γειτονιάς, την πανσιόν για ζώα αλλά δεν μπορούσα να βρω ένα περιβάλλον στο οποίο ένας γάτος διαμερίσματος να μπορεί να παίζει και να είναι ήρεμος», δηλώνει ο ξενοδόχος.
Ο Γκοτιέ ξεκίνησε λοιπόν να υλοποιεί την ιδέα να κρατάει εκείνος επαγγελματικά γάτους άλλων. Σήμερα δημιούργησε ένα μέρος που μοιάζει πραγματικά με ξενοδοχείο με όλη τη σημασία της λέξης. Υπάρχουν 25 δωμάτια, δύο σουίτες και σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν τα απαραίτητα είδη υγιεινής για γάτες. Ειδικά κρεβατάκια για ύπνο και σχετική διακόσμηση κάνουν τη διαμονή ένα πραγματικό παραμύθι. Δεν υπάρχουν οσμές δυσάρεστες, δροσερός αέρας βγαίνει από τα αιρ κοντίσιον, ο χώρος είναι φανταστικός. Την ημέρα οι γάτες είναι ελεύθερες να κυκλοφορούν από δωμάτιο σε δωμάτιο ή να περιφέρονται σε ειδική αίθουσα με παιχνίδια. Το βράδυ η κάθε γάτα μένει στο δωμάτιό της και μια κάμερα ασφαλείας την παρακολουθεί σε κάθε της κίνηση.

Το ξενοδοχείο έχει και μπουτίκ για ψώνια ...γατίσια.

Γκοτιέ, 33 ετών, επάγγελμα ξενοδόχος για γάτες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1


Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι γάτες βουρτσίζονται, πλένονται και …διασκεδάζονται. Ο Γκοτιέ έχει δημιουργήσει ένα playroom, μια αίθουσα παιχνιδιού η οποία χρηματοδοτήθηκε από το σάιτ crowdfunding KissKiss BankBank. Οι 19.000 ευρώ που χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το ειδικό δωμάτιο βρέθηκαν στη στιγμή και οι χορηγοί έγιναν και πιστοί φίλοι του Αριστείδη hotel.
Ο Γκοτιέ εξηγεί ότι δεν πήρε εύκολα την απόφαση να γίνει ξενοδόχος γατιών. «Σε μια πρώτη φάση έλεγα στον εαυτό μου Μα θα είσαι ξενοδόχος γάτων; Σε όποιον τόλεγα γελούσε, το ίδιο κι εγώ. Πέρασαν έτσι 6 μήνες αλλά η ιδέα δεν μου έβγαινε από το μυαλό. Χρειάστηκα τελικά τρία χρόνια για να ολοκληρώσω την επιχείρηση, να βρω το μέρος, να βρω το κεφάλαιο, να κάνω εργασίες».

Γκοτιέ, 33 ετών, επάγγελμα ξενοδόχος για γάτες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2


Ο Γκοτιέ εγκατέλειψε την εργασία του για να κάνει αυτό το ξενοδοχείο. Ηταν στέλεχος σε μια εταιρεία συμβούλων και εμπνεύστηκε το ξενοδοχείο του από το πάρκο Ντισνεϊλαντ του Παρισιού. Για να πείσει την τράπεζα να του δώσει δάνειο, ο Γκοτιέ έβγαλε το μεγάλο επιχείρημα: «Ενας Γάλλος στους τρεις έχει γάτα», και ο τραπεζίτης του το έδωσε αμέσως, γιατί κι εκείνος είχε μια!
Ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα, το ξενοδοχείο Αριστείδης γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Κατά μέσο όρο οι πελάτες εμπιστεύονται τη γάτα τους για δέκα περίπου ημέρες, και η τιμή κυμαίνεται από 240 ως 350 ευρώ. Ορισμένοι παίρνουν και προπληρώνουν κάρτα συμμετοχής για 10, 20 ή 30 νύχτες, όπως η εγγραφή σε ένα γυμναστήριο. Το καλοκαίρι η ομάδα του ξενοδοχείου πληθαίνει γιατί γεμίζει γάτες. Ηδη έχουν φιλοξενηθεί περί τις 1.000 γάτες και ο Γκοτιέ σκέφτεται ήδη να κάνει κι άλλα ξενοδοχεία παρόμοια. «Στόχος τώρα είναι να κάνω το ίδιο σε άλλες μεγάλες πόλεις", δηλώνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γκοτιέ ξενοδόχος για γάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ