Bundesbank: Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία - Οχι σε διαγραφή χρέους εντός Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Bundesbank: Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία - Οχι σε διαγραφή χρέους εντός Ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συγκρατημένη αισιοδοξία υποδέχεται η αντιπρόεδρος της γερμανικής Bundesbank, Κλόντια Μπουχ, τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στην Αθήνα και την Τρόικα για το τρίτο πακέτο στήριξης.

Με συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Borsen Zeitung, η κ. Μπουχ αναφέρει πως πρέπει να σταματήσει η συζήτηση περί Grexit, από όπου και αν προέρχεται, καθώς κάνει κακό στην Ευρωζώνη και σίγουρα θα έχει επιπτώσεις αν συμβεί.

«Με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η Ελλάδα έθεσε τις βάσεις για την παραμονή της στο ευρώ. Δηλώνω συγκρατημένα αισιόδοξη ότι η Αθήνα να καταφέρει να έρθει σε συμφωνία για το τρίτο πακέτο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πληγεί η προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και σαφώς θα αλλάξει δραματικά ο χαρακτήρας της νομισματικής ένωσης», ανέφερε συγκεκριμένα.

Κατά την Μπουχ, αυτό που έχει σημασία τώρα να εφαρμοστούν οι δομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τη δημόσια διοίκηση, καθώς θα είναι εκείνες που θα δώσουν μια προοπτική στη χώρα για μελλοντική οικονομική ανάπτυξη. «Άλλες χώρες μας έδειξαν ότι μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο».

Όσο για την πιθανότητα διαγραφής χρέους, η αντιπρόεδρος της Bundesbank επισήμανε: «Δεν μπορεί να γίνει τέτοιο μέσα στην Ευρωζώνη. Θα ήταν αντίθετο με τις καταστατικές αρχές της». Για να καταλήξει πως: «Η Ελλάδα θα εξαρτάται από τα προγράμματα για χρόνια, καθώς δεν θα έχει καταφέρει να εξέλθει από την κρίση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το υπάρχον πρόγραμμα πρέπει να περάσει από την έγκριση της γερμανικής Βουλής και εδώ τίθεται ένα πολιτικό θέμα. Οι βουλευτές θα πρέπει να ισορροπήσουν σε αυτό το ερώτημα και να σκεφτούν τις πιθανές επιπτώσεις από ένα Grexit».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bundesbank διαγραφή χρέους Bundestag
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ