Αποχωρεί από την ΕΛΣΤΑΤ ο πρόεδρος Ανδρέας Γεωργίου - iefimerida.gr

Αποχωρεί από την ΕΛΣΤΑΤ ο πρόεδρος Ανδρέας Γεωργίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O πρόεδρος της Ελληνικής Σταστιτικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα επιδιώξει την ανανέωση της θητείας του στην θέση αυτή, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

«Έχω ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την απόφασή μου να μην αποδεχθώ την παράταση της θητείας μου… που λήγει σήμερα» επισήμανε ο επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ στο πρακτορείο.

Η προκήρυξη της θέσης του προέδρου της ΕΛ. ΣΤΑΤ. έγινε με ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της, με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2015, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιλέγεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από δημόσια προκήρυξη, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων των μελών της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανδρέας Γεωργίου ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ