Ο Βαρουφάκης «ξαναχτυπάει» στην El Pais: Η Ισπανία μπορεί να γίνει... Ελλάδα - iefimerida.gr

Ο Βαρουφάκης «ξαναχτυπάει» στην El Pais: Η Ισπανία μπορεί να γίνει... Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στο κυριακάτικο φύλλο της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», ο Γιάνης Βαρουφάκης «ξαναχτυπάει» στέλνοντας μηνύματα στον Ραχόι και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Φυσικά, δεν αφήνει εκτός της κριτικής του τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά και τις πολιτικές που ακολουθούν οι μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης.

Φορώντας το... κλασικό λουλουδάτο πουκάμισό του, όπως φαίνεται και από το βίντεο της συνέντευξης που ανάρτησε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, ο κ. Βαρουφάκης προειδοποιεί την Ισπανία «ότι κινδυνεύει να γίνει η επόμενη... Ελλάδα».

«Ο λαός της Ισπανίας πρέπει να δει την κατάσταση και να κρίνει τι θέλει για την κοινωνία του, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία ή αλλού» λέει ο πρώην υπουργός καθισμένος στην πολυθρόνα του σπιτιού του, στο κέντρο της Αθήνας, όπως ενημερώνει ο δημοσιογράφος που του πήρε την συνέντευξη.

Ο κίνδυνος να γίνετε Ελλάδα υπάρχει πάντα και θα γίνει πραγματικότητα, εάν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη που έγιναν στην Ελλάδα, επισημαίνει με το γνωστό του ύφος -εκείνο που, όπως παρατηρεί ο δημοσιογράφος, εξόργιζε τους πρώην συναδέλφους του υπουργούς στα Eurogroup.

Το να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να δώσεις το παράδειγμα σε άλλο έθνος δεν είναι αυτό που έπρεπε να είναι η Ευρώπη, επαναλαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, παραθέτοντας ιστορικά ονόματα Ευρωπαίων ηγετών, όπως ο Γκονζάλες, ο Ζισκάρ ντ' Εστέν, αλλά και οι Καραμανλής και Παπανδρέου και κλείνει το μικρό απόσπασμα επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για την Ευρώπη να αλλάξει κατεύθυνση.

Ο Βαρουφάκης «ξαναχτυπάει» στην El Pais: Η Ισπανία μπορεί να γίνει... Ελλάδα  | iefimerida.gr 0


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης El Pais Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ