Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη με ποδήλατο: Δύο ομογενείς θα επιχειρήσουν το ακατόρθωτο - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη με ποδήλατο: Δύο ομογενείς θα επιχειρήσουν το ακατόρθωτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα απίστευτο εγχείρημα σχεδιάζουν δύο ομογενείς από τη Στουτγάρδη με σκοπό να δώσουν μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Οι βετεράνοι ποδηλάτες Βασίλης Κιρτζάκης και Νίκος Ράδης θα ξεκινήσουν στις 14/8 από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και θα κάνουν ποδήλατο μέχρι την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, ενώ στη διαδρομή θα σταματούν στα χωριά, θα δοκιμάζουν τοπικούς μεζέδες και θα περνάνε χρόνο με τους ντόπιους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Καθημερινή, οι δύο ποδηλάτες, θα καλύψουν φωτογραφικά το ταξίδι τους, ώστε να τους «ακολουθήσουν» οι διαδικτυακοί τους φίλοι, ενώ προτρέπουν και τη φυσική παρουσία τους: «Καλούμε τους φίλους του ποδηλάτου να μας ακολουθήσουν έστω και για λίγα χιλιόμετρα». Αλλωστε και οι ίδιοι πιστεύουν ότι το ποδήλατο ενώνει: «Οπως εμείς μέσα στον καύσωνα και την καυτή άσφαλτο, αντιμετωπίζοντας έναν δυνατό αέρα, μπορούμε να οδηγήσουμε περίπου 700 χιλιόμετρα, βοηθώντας ο ένας τον άλλον, έτσι μπορεί και καθένας να βρει τη δυνατότητα στα δύσκολα να ενωθεί με τον πλησίον του»

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ποδηλάτες επιχειρούν το ακατόρθωτο, αφού το 2012 ταξίδεψαν από την Στουτγάρδη στην Αθήνα σε 18 μέρες με ποδήλατο, περνώντας μάλιστα και μέσα από τις Αλπεις, καταρρίπτοντας έτσι το στερεότυπο του φυγόπονου Ελληνα.

«Λαμβάναμε ενθαρρυντικά μηνύματα ακόμα κι από την Ασία και τις ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών επικοινώνησαν μαζί μας και ποδηλάτες από την Τουρκία κι έτσι ξεκίνησε η ιδέα για το νέο εγχείρημα μας» δηλώνει ο Νίκος.

Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη με ποδήλατο: Δύο ομογενείς θα επιχειρήσουν το ακατόρθωτο | iefimerida.gr 0

Νίκος Ράδης

Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη με ποδήλατο: Δύο ομογενείς θα επιχειρήσουν το ακατόρθωτο | iefimerida.gr 1
Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη με ποδήλατο: Δύο ομογενείς θα επιχειρήσουν το ακατόρθωτο | iefimerida.gr 2
Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη με ποδήλατο: Δύο ομογενείς θα επιχειρήσουν το ακατόρθωτο | iefimerida.gr 3
Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη με ποδήλατο: Δύο ομογενείς θα επιχειρήσουν το ακατόρθωτο | iefimerida.gr 4

Βασίλης Κιρτζάκης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ