Θα καταθέσει μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο Σταύρος Παπασταύρου για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Θα καταθέσει μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο Σταύρος Παπασταύρου για τη λίστα Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση κλήθηκε να δώσει κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής.

Η εμπλοκή του Παπασταύρου ήρθε με τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς φαίνεται ως κάτοχος λογαριασμού μαζί με τη μητέρα του ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος το αρνείται, υποστηρίζοντας ότι είναι διαχειριστής του λογαριασμού, ο οποίος ανήκει στον επιχειρηματία Μιωνή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπασταύρου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να προβάλει τον ισχυρισμό ότι το ποσό των περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, στην ελβετική HSBC για τον οποίο ελέγχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα, δεν είναι δικό του κεφάλαιο.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο κ. Παπασταύρου θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό που προβάλει προσκομίζοντας στον εισαγγελέα πληρεξούσια ή άλλα στοιχεία και παραστατικά, κάτι που αναμένεται να ζητηθεί και από τον κ. Μιωνή, ο οποίος, επίσης, ελέγχεται για την υπόθεση.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου εκλήθη, επιτέλους, ως ύποπτος, για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους 5,5 εκ. ευρώ που εντοπίστηκε από το υλικό της λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζουμε, απλώς, ότι επί μήνες, κι ενώ ο ελληνικός και διεθνής τύπος βοούσε, τόσο η πρώην όσο και η νυν ηγεσία της ΝΔ ουδέποτε απάντησε δημοσίως, δίνοντας διευκρινήσεις ή εξηγήσεις για τα συγκεκριμένα καθήκοντα του κ. Παπασταύρου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ή της προετοιμασίας επίσημων επισκέψεων του πρώην πρωθυπουργού στο εξωτερικό (Κατάρ, Γερμανία και αλλού).

Τώρα, όμως, τα ψέματα τελείωσαν για όλους όσοι νόμιζαν ότι θα απολαμβάνουν ενός καθεστώτος ασυλίας και ατιμωρησίας. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να χύσει άπλετο φως σε αυτήν, καθώς και σε όλες τις παρόμοιες υποθέσεις».

Το σχόλιο της ΝΔ

Η συκοφαντία σε βάρος του κ. Παπασταύρου συνεχίζεται, αλλά πέφτει στο κενό, σημειώνει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, επισημαίνεται πως δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο και πως ο κ. Παπασταύρου κλήθηκε για περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και πολύ σύντομα θα δώσει απάντηση στους συκοφάντες» αναφέρεται, ενώ επισημαίνεται πως την ίδια ώρα «προκύπτουν τεράστια πραγματικά σκάνδαλα σε βάρος μελών πρώην και νυν της σημερινής κυβέρνησης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η συκοφαντία σε βάρος του κ. Παπασταύρου συνεχίζεται, αλλά πέφτει στο κενό.

Σε κάθε περίπτωση, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και πολύ σύντομα θα δώσει απάντηση στους συκοφάντες. Την ώρα μάλιστα που προκύπτουν τεράστια πραγματικά σκάνδαλα σε βάρος μελών πρώην και νυν της σημερινής κυβέρνησης.
Συκοφαντώντας τους άλλους δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες.

Ο έλεγχος της υπόθεσής του, ξεκίνησε από τη Δικαιοσύνη επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό το παραλείπουν. Τώρα απλώς εκδόθηκε το πόρισμα της έρευνας.

Βάσει του οποίου κανείς από τους ελεγκτές δεν βρήκε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ή στοιχείο φοροδιαφυγής και δεν προτείνει την επιβολή οποιουδήποτε προστίμου. Και αυτό το παραλείπουν.

Ζητήθηκαν πρόσθετες διευκρινήσεις και αυτές τις διευκρινήσεις κλήθηκε να παράσχει.

Σε κάθε περίπτωση, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και πολύ σύντομα θα δώσει απάντηση στους συκοφάντες. Την ώρα μάλιστα που προκύπτουν τεράστια πραγματικά σκάνδαλα σε βάρος μελών πρώην και νυν της σημερινής κυβέρνησης.

Συκοφαντώντας τους άλλους δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ