Η Ντέλια ήρθε στην Αθήνα κι έπιασε αμέσως δουλειά [ΦΩΤΟ] - iefimerida.gr

Η Ντέλια ήρθε στην Αθήνα κι έπιασε αμέσως δουλειά [ΦΩΤΟ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το απόγευμα σαν... σταρ έφτασε στην Αθήνα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου. Αύριο το πρωί στις 10 μαζί με τους υπόλοιπους τρεις του κουαρτέτου θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση, γνωριμίας με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη.

Εντωμεταξύ τα τεχνικά κλιμάκια που έχουν πιάσει δουλειά από την Τρίτη συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν. Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ στα τεχνικά κλιμάκια υπήρξε ειδική συνάντηση για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης; Είτε αύξηση των εισφορών στα εν λόγω Ταμεία είτε μείωση παροχών, προκειμένου να καλυφθεί η "τρύπα" από την κατάργηση των ΦΥΤ. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση το κόστος θα πέσει πάνω στους ασφαλισμένους...

Πάντως, οι Θεσμοί άρχισαν ήδη να δείχνουν τις άγριες διαθέσεις τους, πριν καλά καλά ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή, με την ελληνική πλευρά, από την άλλη, όμως, να θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά στην ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνουν ακόμη ότι ξεκινά η διαβούλευση για τα εργασιακά ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ μελετάται και η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Πάντως, οι συζητήσεις για τα εργασιακά δεν αναμένονται εύκολες, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ έχει στείλει ήδη το μήνυμα του στην Αθήνα: μην αναστρέψετε τις ψηφισμένες μεταρρυθμίσεις, μην αυξήσετε τον κατώτατο μισθό, κάντε πιο "ελαστικό" το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και τις απεργίες.

Δύσκολες, όμως, θα είναι και οι συζητήσεις για το το συνταξιοδοτικό, με το "πακέτο" των πρόωρων συντάξεων βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο των τεχνοκρατών και δεν αποκλείεται να αποτελέσει μέρος των προαπαιτούμενων δράσεων για την πρώτη εκταμίευση, αλλά με όρους σαφώς πιο επώδυνους από αυτούς που προέβλεπαν οι διατάξεις, οι οποίες αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή από το πρώτο πολυνομοσχέδιο.

Η άφιξη σταρ της Βελκουλέσκου

Η Ρουμάνα εκπρόσωπος του Ταμείου έφθασε στο Hilton λίγο πριν τις 8 το βράδυ, συνοδευόμενη από 20 άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και υπαλλήλους του υπ. Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν άφησε να χαθεί καθόλου χρόνος, αφού αμέσως αφότου ανέβηκε στο δωμάτιό της για να τακτοποιηθεί οδηγήθηκε απευθείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που γίνεται σε αίθουσα του ξενοδοχείου για να ενημερωθεί από τα τεχνικά κλιμάκια.

Η Ντέλια ήρθε στην Αθήνα κι έπιασε αμέσως δουλειά [ΦΩΤΟ] | iefimerida.gr 0
Η Ντέλια ήρθε στην Αθήνα κι έπιασε αμέσως δουλειά [ΦΩΤΟ] | iefimerida.gr 1
Η Ντέλια ήρθε στην Αθήνα κι έπιασε αμέσως δουλειά [ΦΩΤΟ] | iefimerida.gr 2
Η Ντέλια ήρθε στην Αθήνα κι έπιασε αμέσως δουλειά [ΦΩΤΟ] | iefimerida.gr 3
Η Ντέλια ήρθε στην Αθήνα κι έπιασε αμέσως δουλειά [ΦΩΤΟ] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΟΙΚ συνάντηση τρόικα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ