Λαφαζάνης: Εχουμε δικτατορία του ευρώ -Υπάρχουν 35 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα για να πάμε σε εθνικό νόμισμα - iefimerida.gr

Λαφαζάνης: Εχουμε δικτατορία του ευρώ -Υπάρχουν 35 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα για να πάμε σε εθνικό νόμισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λέγοντας ότι δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του ευρώ, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος και από αυτό το βήμα επέμεινε ότι υπάρχουν 35 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Μερικά από τα βασικά σημεία της τοποθέτησης Λαφαζάνη:

  • «Πρέπει από τα πρακτικά να αφαιρεθούν πράγματα, ότι δηλαδή το μυστικό plan b σημαίνει πραξικόπημα και ότι αν ίσχυαν αυτά που λέει κάποιος σύντροφός μας θα ήταν η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο»
  • «Κανείς δεν κρατάει κανένα αριστερόμετρο. Δεν υπάρχουν αριστερόμετρα».
  • «Αυτό το κόμμα όλοι το έχουμε πονέσει και το κόμμα αυτό και το προηγούμενο απ' αυτό, δηλ. το ΣΥΝ και τα έχω πονέσει πολύ, παρά το ότι ήμουνα διαφωνών»
  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ενότητα για να πάει μπροστά η χώρα, για να πάει μπροστά η Αριστερά, γι αυτό κάποιοι δίνουμε τη μάχη. Για να μη πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό τέλμα»
  • «Θα οδηγηθούμε σε εξευτελισμό αν θεσμοθετήσουμε τη μνημονιακή πολιτική και αν συνομολογήσουμε ένα τρίτο μνημόνιο. Έχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό, δεν υπάρχει δημοκρατία»
  • «Στην πραγματικότητα αν θέλουμε να ορίσουμε το πολίτευμα μας έχουμε δικτατορία του ευρώ. Επικρατεί ο ευρωμονόδρομος, δεν έχουν σημασία τα δημοψηφίσματα και το ερώτημα είναι θα το ανεχτούμε;».
  • «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία που έχω ακούσει ποτέ, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Βεβαίως η εναλλακτική λύση δεν είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία» 
  • Είπε ότι την εναλλακτική λύση ορισμένοι δεν την θέλουν και αυτό συνιστά πολιτικό πρόβλημα, καθώς «έχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτική πίστη».
  • «Δεν βλέπουμε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι θανατηφόρες;» είπε και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε, αν λέμε ότι η εναλλακτική λύση είναι κόλαση.
  • «Υπάρχουν 35 δισ. Ευρώ σε χαρτονομίσματα και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα. Και ποιος ξέρει πόσα αλλά υπάρχουν σε στρώματα και θυρίδες».
  • Επικαλούμενος στοιχεία έκανε λόγο για πλεονασματικά ισοζύγια αγαθών και υπηρεσιών και τρεχουσών συναλλαγών και είπε ότι «οι κίνδυνοι από την εναλλακτική λύση» που ορισμένοι επικαλούνται, συνιστούν «μύθο, γιατί ποτέ δεν συζητήσαμε». 
  • Πρόσθεσε ότι ακόμα και τώρα η συζήτηση μπορεί να γίνει, διότι «η εναλλακτική λύση θα χρειαστεί τις επόμενες μέρες».

Χαρακτήρισε την σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου, αφού ψηφίσει την συμφωνία η Βουλή, «κοροϊδία», διότι, «με την θηλιά στον λαιμό θα κληθεί το Συνέδριο να επικυρώσει τετελεσμένα».
«Τέτοια δημοκρατία θέλουμε στο κόμμα; Την δικτατορία του ευρώ; Να την χαιρόμαστε» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Λαφαζάνης: Φαιδρότητες τα περί αρπαγής των ευρώ που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες

Συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο τα οποία χρεώνουν στον ίδιο ότι στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αρπαγή των ευρώ που έχουν οι πολίτες στην κατοχή τους, τόνιζαν ότι όλα αυτά είναι αθλιότητες, φαιδρότητες και προβοκατόρικα κατασκευάσματα, ανάλογα με εκείνα περί ριφιφί στο Νομισματοκοπείο. «Η νέα μονταζιέρα που μπήκε σε κίνηση δεν έχει όρια», συμπλήρωναν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ