Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Live οι εξελίξεις - iefimerida.gr

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Live οι εξελίξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτή ήταν τελικά στα ΜΜΕ η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Περίπου 90 μέλη της ΚΕ έχουν ζητήσει να τοποθετηθούν στη συνεδρίαση.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ακολούθησαν οι ομιλίες των υπόλοιπων στελεχών.

16:59 Σακελλαρίδης: Κανείς από όσους ψήφισε ναι δεν στρουθοκαμηλίζει πιστεύοντας οτι προάγονται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Ένα έκτακτο συνέδριο θα έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως γιατι βρισκόμαστε σε μια πολιτική τομή. Θέλουμε την ενότητα του κομματος. Να μπει φραγμός στον πολιτικό κανιβαλισμό, επειδή τα πρόσωπα βάζουν ζητηματα που θέλουν να ποινικοποιηθούν στο δημόσιο διάλογο. Δεν μπορούν κάποιοι να απειλούνται με ειδικά δικαστήρια, από ποιους; Το βασικό της ενότητας είναι ότι σε περίπτωση διάσπασης πάρα πολύ κόσμος που έχει πιστέψει σε αυτό θα πάει στο σπίτι του. Κι εγώ στην κυβέρνηση ήμουνα και υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία δε φτάσαμε στα όρια της αριστερής διακυβέρνησης.

16:48 Μητρόπουλος: Δεν θα βρούμε τη ρότα μας αν δεν λύσουμε την αυταπάρνηση οτι ειναι αριστερα το τρίτο μνημονιο. Καταποντήσαμε το εργατικό προνόμιο, ότι πιο ταξικό. Και μόνο τα μετρα που ψηφίσαμε προχθές συνιστούν αυτοαναίρεση της αριστεράς.

16:32 Τις τελευταίες πράξεις ενός προαναγγελλόμενου τέλους του ΣΥΡΙΖΑ ζει το κόμμα εκτίμησε στη συνεδρίαση Κεντρική Επιτροπή η Ελένη Πορτάλιου.

«Υποστήκαμε μια οδυνηρή ήττα», είπε και προσέθεσε πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ούτε plan A σοβαρό. «Η στρατηγική των θεσμών είναι να μας εξοντώσουν και να μας οδηγήσουν σε Grexit. Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι η συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί», είπε η κ. Πορτάλιου επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμαστεί και για το Grexit και για την αδυναμία της να εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία.

15:43 Μπαλαούρας: Οδυνηρή ήττα, σημαντικά λάθη θα μπορούσαμε πολύ νωρίτερα με τους δικούς μας όρους να είχαμε capital controls

15:32 Μπαλάφας: Αν σου δίνει την εμπιστοσύνη ο λαός πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό και να μη διευκολύνεις την παλινόρθωση των δυνάμεων της αντίδρασης. Το βασικό κριτήριο αν πορεύόμαστε καλώς είναι ο κόσμος, οι υποτελείς τάξεις οι οποίες δείχνουν στήριξη και κατανόηση. Οι αποφάσεις έλεγαν εκτός από «καμία θυσία για το ευρώ» και «καμία αυταπάτη για τη δραχμή».

15:24 Νταβανέλος: Απαιτώ από το Μαξίμου, να ασκήσει τη δύναμη που έχει για να τσακίσει το ρουλεμάν που επιτίθεται σε συντρόφους όπως ο Βαρουφάκης η Κωνσταντοπούλου κ.α

15:14 Ρινάλντι: Εχει τεράστια ευθύνη ο Τσίπρας και το Μαξίμου. Παραιτούμε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι δεν πάει καλά σ'αυτή την κατάσταση. Άκουσα το Φίλη και θα πάω κι εγώ σε ένα λαϊκισμό , για τα...κωλομακαρόνια(σς του Φίλη) και θέλω να πάω να του πω οτι κόσμος το πληρώνει με κόστος. Άλλα είπαμε στον κόσμο και μας εμπιστεύτηκε. Πληγώθηκε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το λαό. Η γραμμή να μειώσουμε τις επιπτώσεις δείχνει ότι ωραιοποιούμε την κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται ως κόμμα, αυτή η πολιτική δεν εξυπηρεί τις υποτελείς τάξεις και αυτό δεν ειλναι δουλειά της Αριστεράς

14:42 Φίλης: Δεν μπορούσαμε να έχουμε μυστικό plan b, θα ήταν πραξικόπημα. Η συζήτηση για το πως θα προχωρήσει η Ελλάδα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την Αριστερά του 21ου αιώνα. Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μαλακίες. Δεν είχε κρυφό σχέδιο, γι αυτό τον υπερασπίζομαι. Αν ίσχυαν όσα λέει πράγματι θα ήταν η πρωτη δίκη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειδικό δικαστήριο. Εμείς να ξεκινήσουμε την κάθαρση για να μην υπάρξει επίθεση από το παλαιοκομματικό σύστημα.

14:34 Ήσυχος: Οφείλουν απαντήσεις οι σύντροφοι που υπηρέτησαν τη διαπραγμάτευση και όσοι συνέταξαν το προεκλογικό πρόγραμμα

14:25 Μπαλτάς:Το μικρό που κερδίσαμε σε σχέση με τη συμφωνία Τουσκ, δεν είναι αμελητέο. Ο πόλεμος είναι παρατεταμένος, ανοίξαμε ρήγμα ανεπούλωτο στην ευρωζώνη.

14:12 Σκουρλέτης για τις Σκουριές: μόλις πριν τρεις μέρες συναντηθήκαμε και κουβεντιάσαμε. Είπαμε ότι θα κάνουμε συνάντηση στο υπουργείο και αμέσως μετά θα κανουμε συνάντηση για να αποφασίσουμε τα βήματα για τη δικαίωση του αγώνα.

Συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε συνάντηση στο υπουργείο με όλους τους αρμόδιους και έπειτα συνάντηση σε πολιτικό επίπεδο για να αποφασίσουμε τα βήματα που σε κάθε περίπτωση θα είναι στην κατεύθυνση της δικαίωσης του αγώνα των κατοίκων.

14:09 Τσίπρας για Σκουριές: Αν κατάλαβα καλά με κατηγόρησαν επειδή αναφέρθηκα ( στη συνέντευξή του στο Κόκκινο) σε 5000 εργαζόμενους. Αν αυτό είναι το λάθος μου δεν είναι εσκεμμένο. Κάνουν το λάθος να ταυτίζουν κάποιοι την έκβαση του αγώνα με το ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν δουλειά. Πως είναι δυνατόν αυτή μου η τοποθέτηση να είναι σημαία ξεπουλήματος του αγώνα; Τι περιμένατε να πω ότι η λύση που θα προτείνει η κυβέρνηση θα είναι να οδηγήσουν στην ανεργία 1900 άτομα; Η σταση της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι εκδικητική να χάσουν αυτοί οι άνθρωποι τη δουλειά τους.

14:00 Δραγασάκης: Επιτρέψαμε να έχουμε κόμματα μέσα στο κόμμα

Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Τι ακριβώς έγινε αυτό το πεντάμηνο; Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος. Μια σύγκρουση διαφορετικών αξιών, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών σχεδίων. Στις 20 Φλεβάρη αυτό που με έκανε να αποδεχτώ τη συμφωνία ήταν συνεχιζόμενη εκδοχή καταθέσεων. Να δούμε αυτό που έγινε ως μια σύγκρουση και να το μελετήσουμε.
Είναι συλλογική η ευθύνη. Εγώ δεν κρύβω τον προβληματισμό μου. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας. Επιτρέψαμε να κάνουμε ένα κόμμα που λειτουργούν κόμματα μέσα στο κόμμα. Όπως σπείραμε θα θερίσουμε και ελπίζω να πάμε στην επανίδρυση για ένα ενιαίο κόμμα.

13:57 Καλύβης: Μπορεί να εγκαταλειφθεί η αριστερή πολίτικη και να έχουμε αριστερή παρένθεση

Περίμενα από κάποιον να ομολογήσει ότι η στρατηγική απέτυχε. Προσπαθούμε να οχυρωθούμε πίσω από βιαστικές κινήσεις. Δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση και να γίνει αριστερή παρένθεση, αλλά μπορεί να εγκαταλειφθεί η αριστερή πολιτική και μα έχουμε αριστερή παρένθεση. Είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη αυτή η συμφωνία; Απαντάω, "όχι".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ