Παράταση προθεσμίας για αντικατάσταση του πετρελαίου με φυσικό αέριο - iefimerida.gr

Παράταση προθεσμίας για αντικατάσταση του πετρελαίου με φυσικό αέριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων για συμμετοχή στη δράση αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου κατοικιών με συστήματα φυσικού αερίου, που έληγε σήμερα 30 Ιουλίου.

Η δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» αφορά την επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης των κατοικιών.

Προϋπόθεση για την επιδότηση είναι οι αιτούντες να έχουν συνάψει σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου αποκλειστικά μέσα στο χρονικό διάστημα από 25/09/2014 έως και 14/08/2015.

Τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν ότι ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της εσωτερικής εγκατάστασης και ότι καταβλήθηκε η συμμετοχή του ωφελούμενου, θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τις 23/10/2015.

Φορείς υποδοχής και ελέγχου αιτήσεων και πιστοποίησης της κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και καταβολής της χρηματοδότησης είναι οι εταιρίες που, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.2364/1995 (ΦΕΚ Α’ 252/6.12.1995) είναι διαχειριστές δικτύου διανομής φυσικού αερίου και διαθέτουν άδεια διανομής φυσικού αερίου στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ήτοι η ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Δικαιούχος και φορέας ελέγχου της δράσης είναι η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού & Εφαρμογής στους τομείς Ενέργειας, Φυσικού Πλούτου & Κλιματικής Αλλαγής (ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Η παράταση δόθηκε με απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις, να προλάβουν να προσκομίσουν το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών, τόσο για την αίτηση, όσο και για την πιστοποίηση, στη συνέχεια της ολοκλήρωσης του έργου της αντικατάστασης των συστημάτων θέρμανσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ