Πως η Λαγκάρντ έπεισε τον Τσίπρα να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα - iefimerida.gr

Πως η Λαγκάρντ έπεισε τον Τσίπρα να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα απασχόλησε τη συνεδρίαση του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει από την Ουάσινγκτον ο ανταποκριτής του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου, ο Πολ Τόμσεν σε παρέμβασή του παρουσίασε ένα 20σέλιδο κείμενο με πολύ σκληρή κριτική για τα τεκταινόμενα του τελευταίου έτους στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν μάλιστα πληροφορίες, έκανε λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση σημειώνοντας ότι μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν ήταν αξιόπιστη.

Παράλληλα έθεσε και τα 4 στοιχεία ώστε να συμμετέχει το ΔΝΤ στο νέο πακέτο διάσωσης τα οποία είναι:

  • το ισοζύγιο πληρωμών
  • την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
  • το χρέος να καταστεί βιώσιμο
  • να υπάρξει ανάπτυξη

«Θέλουμε να δούμε τα νούμερα, στη συνέχεια θα δούμε για τα περαιτέρω» φέρεται να είπε ο κ. Τόμσεν, ενώ σημείωσε ότι ο στόχος της αποστολής των ελεγκτών του Ταμείου στην Αθήνα είναι η αναζήτηση δεδομένων.

Τέλος, η Κριστίν Λαγκάρντ στην παρέμβασή της αναφέρθηκε σε μία τρίωρη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 12 Ιουλίου στην οποία προσπάθησε να τον πείσει για την ανάγκη παραμονής του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός πείστηκε μόνο όταν κατάλαβε ότι το Ταμείο είναι αντίβαρο στους Ευρωπαίους και ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας στη μάχη για το χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κριτιν λαγκάρντ Αλέξης Τσίπρας ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ