Κινητικότητα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα - iefimerida.gr

Κινητικότητα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κινητικότητα παρατηρείται για τις διαδικασίες διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς το 2016 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε που το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε την εκχώρησή τους προς το Βρετανικό Μουσείο.

Ετσι, το υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί με τις επιτροπές διεκδίκησης των Μαρμάρων σε όλο τον κόσμο να αξιοποιήσει αυτή την επέτειο στον αγώνα για τον επαναπατρισμό τους.

Μάλιστα, για αυτό τον λόγο σημειώθηκε σειρά συναντήσεων την Τρίτη και την Τετάρτη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους κ.κ. Εμάνουελ Τζον Κομίνο (πρόεδρο της αυστραλιανής επιτροπής), Μάικλ Ρέππα (πρόεδρο τής αμερικανικής επιτροπής), Ράσελ Ντάμλεϊ (μέλος τής επιτροπής στο Σίδνεϊ), με εκπροσώπους της κυπριακής, της βρετανικής και της ελβετικής επιτροπής, καθώς και με μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, τον αγωνιστή εναντίον του απαρτχάιντ και δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα κ. Τζορτ Μπίζο, ο οποίος είναι μέλος της νοτιοαφρικανικής, καθώς και της βρετανικής επιτροπής.

Κατά τις δυο συναντήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης με τα στελέχη των επιτροπών διεκδίκησης των ελληνικών Γλυπτών επιβεβαιώθηκε η στήριξη των διεθνών φορέων στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όπως επανέλαβε ο υπουργός, είναι ανοιχτή σε κάθε νόμιμο μέσο πίεσης που προσφέρεται υπέρ αυτού τού αιτήματος. Συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός της μεγάλης συνάντησης που πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι όλων των επιτροπών του χρόνου στο Λονδίνο. Η συνάντηση συζητείται να συνοδευθεί από ποικίλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων εκθέσεις και ομιλίες επιφανών διανοουμένων από διαφορετικές χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ