CNBC: Μόνο με θαύμα θα υπάρξει συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου - iefimerida.gr

CNBC: Μόνο με θαύμα θα υπάρξει συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που συντονίζονται σε μια απαισιόδοξη προοπτική ενόψει των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την Τρόικα.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η ανάλυση του αμερικανικού δικτύου CNBC, το οποίο αναφέρει πως η Ελλάδα απέχει πολλά χιλιόμετρα από τη συμφωνία. Κάτι που σημαίνει ότι μόνο με θαύμα να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου.

Ημερομηνία-σταθμός για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς έχει να πληρώσει τρία δισεκατομμύρια ευρώ προς την ΕΚΤ.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος του κειμένου, υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας μπορούν να διαμορφωθούν πριν από τις 20 Αυγούστου, όπου η Ελλάδα καλείται να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ.

Υπάρχουν αρκετοί Ευρωπαίοι οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι οι συνομιλίες θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, όπως συνέβη και με τους προηγούμενους πέντε μήνες.

Από την πλευρά της πάντως χθες η εκπρόσωπος της Κομισιόν Mina Andreeva, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι δεν υπάρχει «καθορισμένη προθεσμία» για την ολοκλήρωση των συνομιλιών. Επισήμανε ωστόσο, ότι αν όλα τα μέρη διατηρήσουν τις δεσμεύσεις που πήραν στις 13 Ιουλίου, τότε θα μπορούσε να επιτευχθεί η συμφωνία στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και ο οποίος συμμετέχει στις συζητήσεις ανέφερε ότι ένα πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα θα πρέπει να υπογραφεί νωρίτερα παρά αργότερα από τις 20 Αυγούστου, ώστε να καταφέρει η χώρα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΚΤ.

Αλλά και ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς CMC Markets, θεωρεί απίθανο να υπάρξει συμφωνία έως τότε και πως ήδη διαφαίνονται στον ορίζοντα οι αντιπαραθέσεις για τις μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, ο Wolfango Piccoli, διευθύνων σύμβουλος της Teneo Intelligence εκτιμά ότι το ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω τις συνομιλίες και χαρακτήρισε ως «θαύμα» το να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόικα συμφωνία Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ