Eισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινική εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο Plan B - iefimerida.gr

Eισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινική εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο Plan B

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε οι προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκείμενου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται στις μηνυτήριες αναφορές των 6 δικηγόρων οι οποίοι στράφηκαν σε βάρος των μη πολιτικών προσώπων - συνεργατών του Γιάννη Βαρουφάκη στο plan Β.

Οι δικηγόροι στην αναφορά τους υποστηρίζουν ότι τα όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο οικονομικό φόρουμ της 16ης Ιουλίου εμπίπτουν σε μια σειρά αδικημάτων που πρέπει να ερευνηθούν: από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων μέχρι το αδίκημα της παραχάραξης νομίσματος.

Ήδη πάντως χθες ο γενικός γραμματέας εσόδων και παιδικός φίλος του Γιάννη Βαρουφάκη διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε εντολη για υποκλοπές ΑΦΜ Ελλήνων πολιτών. Την εισαγγελική έρευνα θα διενεργήσει ο Εισαγγελεας Χρηστος Ντζούρας καλώντας ως μάρτυρες τα πρόσωπα που φαίνονται οτι ανήκουν στην ομάδα κρούσης του Γ. Βαρουφάκη. Στην περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του υπουργού, ο Εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να διαβιβάσει και αυτί τη δικογραφία στη βουλή, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ