Le Monde: Το σχέδιο Βαρουφάκη είναι αντάξιο ταινίας επιστημονικής φαντασίας - iefimerida.gr

Le Monde: Το σχέδιο Βαρουφάκη είναι αντάξιο ταινίας επιστημονικής φαντασίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δηκτικό τρόπο, η γαλλική εφημερίδα Le Monde σχολιάζει τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα γύρω από το περιβόητο πλάνο Βαρουφάκη.

Αναφέρει πως όλο το σχέδιο θα ήταν αντάξιο μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Πριν από την αναχώρησή του, στις 6 Ιουλίου, o ταραχώδης πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο σχέδιο δράσης με στόχο τη δημιουργία ενός «σκιώδους τραπεζικού συστήματος» και ένα νέο νόμισμα, τονίζει η εφημερίδα.
Το σχέδιο αποκαλύφθηκε στις 26 Ιουλίου από την ελληνική συντηρητική εφημερίδα Καθημερινή, εξηγεί η Le Monde: «Και δεν παρέλειψε να δημιουργήσει μια νέα πολιτική θύελλα στη χώρα».

Ο κ Βαρουφάκης, που εργάζονται στα κρυφά από τον Δεκέμβριο, παρουσίασε τα σχέδια σε τηλεφωνική διάσκεψη με αξιωματούχους.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης από τότε παρουσιάστηκε ως ο "supervillain" των comics της Marvel, αφού στόχο είχε τη δημιουργία ενός «σκιώδους τραπεζικού συστήματος», που θα επέτρεπε στην Αθήνα να συνεχίσει χωρίς την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Ψάχναμε μυστικούς λογαριασμούς που συνδέονται με το φορολογικό μητρώο κάθε φορολογούμενου», είπε ο πρώην υπουργός στη συνέντευξη.
Οι φορολογούμενοι θα είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν αυτό το «παράλληλο σύστημα πληρωμών για ό,τι χρειάζονται ή για να πληρώσουν τους φόρους τους προς το κράτος, καταλήγει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης grexit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ