Την Πέμπτη ξεκινά στη Βουλή η διαδικασία για τις ευθύνες Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Την Πέμπτη ξεκινά στη Βουλή η διαδικασία για τις ευθύνες Βαρουφάκη

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Πέμπτη, σύμφωνα με το διαδικαστικό, αναμένεται να ανακοινωθούν, στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, οι δύο πρώτες δικογραφίες για τον Γιάνη Βαρουφάκη που έχουν ήδη φθάσει στη Βουλή.

Σε βάρος του πρώην υπουργού έχουν κατατεθεί τέσσεριες μηνύσεις, εκ των οποίων οι δύο έχουν πάει στη Βουλή, ενώ μια ακόμη από τις δύο που κατατέθηκαν χθες και αφορά στο plan B που σχεδίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης πρόκειται να διαβιβαστεί μέσα σε λίγες ώρες στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αφού οι δικογραφίες ανακοινωθούν στην Ολομέλεια, οι βουλευτές θα την μελετήσουν και τα κομματικά επιτελεία θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν περαιτέρω διερεύνηση.

Τι θα κάνει η ΝΔ

Πάντως, 24 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τον Πρωθυπουργό ζητούν να ενημερωθούν αν ήταν σε γνώση του το σχέδιο του πρώην ΥΠΟΙΚ. Παράλληλα 4 βουλευτές του κόμματος οι κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας ζητούν με επιστολή τους την άμεση κλήση σε εξέταση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προσανατολίζεται μέχρι στιγμής να ζητήσει την συγκρότηση ειδικής επιτροπής. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσει να κρατήσει την υπόθεση Βαρουφάκη ψηλά στην ατζέντα της ,επικαιρότητας.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ θα ζητήσει την εξέταση του Γιάνη Βαρουφάκη και από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης μηνύσεις Βουλή ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ