Βαρουφάκης: Τα Μέσα με παρουσίασαν ως έναν τρελό που θέλει λεφτά από τους Γερμανούς - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Τα Μέσα με παρουσίασαν ως έναν τρελό που θέλει λεφτά από τους Γερμανούς

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το πόσο τον έχει επηρεάσει η Γερμανία στα νεανικά του χρόνια μιλάει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της γερμανικής Die Zeit o Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως εξηγεί ο πρώην ΥΠΟΙΚ, τη γερμανική γλώσσα την άκουγε από τα χείλη της μητέρας του που ήταν καθηγήτρια Γερμανικών, αλλά και την εποχή της δικτατορίας μέσω της Deutsche Welle. Το γεγονός μάλιστα ότι μία από τις αγαπημένες του τραγουδίστριες είναι η Νίνα Χάγκεν ήταν ένας ακόμα τρόπος ώστε να επηρεαστεί στα νιάτα του ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Επί δικτατορίας, μεγάλωσα με το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle», επισημαίνει ο Γ. Βαρουφάκης και προσθέτει: «Ήταν μία φωνή ελευθερίας».

Για τους γονείς του, όπως λέει, η Γερμανία ήταν κάτι σαν πνευματικό σπίτι. Η μητέρα του έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της ως καθηγήτρια Γερμανικών. «Τη δεκαετία του '70, πολλά καλοκαίρια τα περάσαμε στις γερμανικές και τις αυστριακές Άλπεις. Υπάρχει μάλιστα και μία ταινία για όλη την οικογένεια όπου συνομιλώ με φίλους στα γερμανικά», λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όσον αφορά στη γερμανική μουσική λέει: «Στα νιάτα μου, η Νίνα Χάγκεν ήταν η ηρωίδα μου».

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ θυμάται όλα τα παραπάνω με νοσταλγία και λεπτομέρειες, όταν όμως ο δημοσιογράφος της Die Zeit τον ρωτάει για το περίφημο «προτεταμένο δάκτυλο», τότε απαντάει: «Δεν θυμάμαι ακριβώς...». Όπως συμπλήρωσε, δεν είναι το στυλ του μία τέτοια χειρονομία. Ο ίδιος παραδέχτηκε ακόμη ότι ρώτησε τρία άτομα που ήταν σε εκείνο το συνέδριο όπου είχε κάνει το προτεταμένο δάκτυλο. «Το ένα άτομο υποστήριξε ότι έκανα την χειρονομία και τα άλλα δύο ότι δεν το έκανα».

«Τα ΜΜΕ με παρουσίασαν εξαρχής ως έναν τρελό που θέλει από τους Γερμανούς χρήματα. Τα λόγια μου δεν έχουν φθάσει στη γερμανική κοινή γνώμη», επισημαίνει με παράπονο ο Γιάνης Βαρουφάκης και προσθέτει: «Κι αυτό ήταν για μένα μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της θητείας μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Die Zeit Γιάνης Βαρουφάκης συνέντευξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ