Δύο νέες μηνύσεις στον Αρειο Πάγο για το Plan B του Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Δύο νέες μηνύσεις στον Αρειο Πάγο για το Plan B του Βαρουφάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο μηνυτήριες αναφορές για το Plan B του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και των μη πολιτικών πρόσωπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συνολικά έξι δικηγόροι, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχαήλ Καλατζόπουλος, ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας και η προεδρος της ένωσης νέων δικηγόρων Κυριακή Σταμαδιανού κατέθεσαν μήνυση με την οποία υποστηρίζουν ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα ότι παρέβησαν το νόμο περί προσωπικών δεδομένων κάτι που επισείει κίνδυνο στη λειτουργία του πολιτεύματος καθώς η παραβίαση αφορά το νόμισμα της χώρας κάτι που δημιουργεί προβλήματα στην ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος.

Αναλυτικά, ζητούν να ελεγχθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα:

  • της παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος
  • της παραβίασης κρατικών μυστικών
  • της παράβασης καθήκοντος
  • της παραβίασης των άρθρων 207 και 2011 του Ποινικού Κώδικα περί νομίσματος
  • της εγκληματικής οργάνωσης

Επίσης, ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος κατέθεσε μηνυτηρία αναφορά κατά του κ. Βαρουφάκη αλλά και κάθε άλλου προσώπου σε βάρος του οποίου θα προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής.

Ο κ. Γιαννόπουλος αποδίδει στον τέως ΥΠΟΙΚ το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών. Πρόκειτα για αδίκημα για το οποίο προβλέπεται κάθειρξη έως 20 ετή.

Τις μηνυτήριες αναφορές μελετά αυτήν την ώρα η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η μήνυση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου αναμένεται να διαβιβαστεί άμεσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τα περαιτέρω ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αναμένεται η κυρία Κουτζαμάνη να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Διαβάστε την μήνυση κατά του κυρίου Βαρουφάκη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ