Credit Suisse: Θα υπάρξει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα -Πώς ο Τσίπρας θα σταθεροποιήσει την κατάσταση - iefimerida.gr

Credit Suisse: Θα υπάρξει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα -Πώς ο Τσίπρας θα σταθεροποιήσει την κατάσταση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια σειρά προβλέψεων οικονομικής και πολιτικής φύσης προχωράει η Credit Suisse στην τελευταία ανάλυσή της με θέμα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτήν, τo ελληνικό χρέος είναι περισσότερο βιώσιμο από όσο θεωρείται και τονίζει πως το κύριο θέμα για την Αθήνα είναι να πιέσει προς την κατεύθυνση των πολιτικών που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη.

Σε κάθε περίπτωση ο διεθνής οίκος προβλέπει πως η Ελλάδα θα λάβει κάποια μορφή ελάφρυνσης χρέους έως το τέλος του τρέχοντος έτους υπό την προϋπόθεση ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εγκριθούν από τη Βουλή.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση παραμένει εύθραυστη, αλλά μπορεί να βελτιωθεί αν ο κ. Τσίπρας απομακρυνθεί από τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία του κόμματός του και υιοθετήσει μια κεντροαριστερή ατζέντα.

Αν αυτό συμβεί τους προσεχείς μήνες και «επικυρωθεί» από τις πρόωρες εκλογές, οι αγορές, σύμφωνα με την Credit Suisse, θα αντιδράσουν θετικά.

Αντίθετα, οποιοδήποτε άλλο πολιτικό αποτέλεσμα που θα συντηρήσει την αβεβαιότητα θα είναι αρνητικό, τονίζει ο διεθνής οίκος.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο πρόγραμμα, θεωρεί πιθανή την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους δανειστές έως την 20ή Αυγούστου. Εκτιμά πως μια περιορισμένη καθυστέρηση θα είναι διαχειρίσιμη μέσω ενός νέου δανείου-γέφυρα.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει ύφεση μεταξύ 1% και 2% φέτος για την ελληνική οικονομία και 0,5% το 2016.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ