Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα σπίτι με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου είναι το σπίτι των ονείρων για πολλούς. Ομως, το Casa Brutale ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, «η Ελλάδα μπορεί αυτή την περίοδο να βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης, αλλά λίγα μοιάζουν ικανά να μπορούν να φρενάρουν αυτό το φιλόδοξο νέο αρχιτεκτονικό project».

Το πρωτότυπο και απόλυτα γεωμετρικό σχέδιο υπογράφει η ομάδα Open Platform for Architecture (OPA), την οποία συστήνουν ο Λαέρτης-Αντώνιος Αντο Βασιλείου και ο Παντελής Καμπουρόπουλος.

Οι δύο αρχιτέκτονες, που έχουν φροντίσει να απλώσουν τα δίχτυα τους και στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, προτείνουν ένα «όχι συνηθισμένο σπίτι» το οποίο θα κατασκευαστεί στα «έγκατα» του γκρεμού με πισίνα στην ταράτσα και θέα το Αιγαίο. Τα υλικά που θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη της δημιουργίας αυτής θα είναι το τσιμέντο, το γυαλί και το ξύλο.

Αυτό το φιλόδοξο αρχιτεκτονικό σχέδιο, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς πως ετοιμάζεται για την «οικονομικά λαβωμένη» Ελλάδα και περιγράφεται από τους δημιουργούς του ως «ένα σπίτι-χαμαιλέοντας» που έχει σκοπό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ιδιοκτητών του, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον.

Εκτός από την τεράστια πισίνα στην ταράτσα του σπιτιού, η οποία είναι ένα με το έδαφος, η απόλυτα γεωμετρική Casa Brutale περιλαμβάνει master υπνοδωμάτιο, έναν ξενώνα, ένα λαξευμένο τζάκι, μια τραπεζαρία από μπετόν, ένα έξτρα μπάνιο και αποθηκευτικό χώρο. Το σπίτι έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί σε επίπεδα, με το τελευταίο να βρίσκεται 50 σκαλιά χαμηλότερα από την πισίνα.

Εκτός από το τσιμέντο που κυριαρχεί παντού, το σπίτι είναι δομημένο έτσι ώστε να έχει τεράστιες τζαμαρίες που θα επιτρέπουν την άπλετη θέα προς τα γαλάζια νερά της Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι το εντυπωσιακό project αντλεί έμπνευση από το ιταλικό παράδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, το Casa Malaparte, σε σχέδια του Ιταλού Ανταλμπέρτο Λιμπέρα για λογαριασμό του μαθηματικού Κρούτσιο Μαλαπάρτε (εξ ου και το όνομα του σπιτιού). Το Casa Malaparte έχει χτιστεί στο Κάπρι.

Σύμφωνα με την ομάδα του OPA, το Casa Brutale αντιπροσωπεύει «μια πρόκληση στην οπτική της καινοτόμας αρχιτεκτονικής», αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την είσοδο φυσικού φωτός εντός της κατοικίας. Εχοντας στις αποσκευές τους το αρχαίο ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας, οι αρχιτέκτονες της OPA περιγράφουν την Casa Brutale ως τον επαναπροσδιορισμό «της αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου και της φύσης σε ένα ποιητικό αφιέρωμα στον καθαρό Μπρουταλισμό».

Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Casa Brutale: Η γεωμετρική έπαυλη μέσα στον γκρεμό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ