Κυβέρνηση: Ο Βαρουφάκης έχει κουράσει... - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Ο Βαρουφάκης έχει κουράσει...

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, συστηματικά, σε όλες του τις παρεμβάσεις και σχέδια, κάνει αναφορά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, λέει ότι ήταν δικιά του η εντολή για όλες τις κινήσεις ως σήμερα. Το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, αρνείται κάθε συμμετοχή και τον «αδειάζει».

Ακόμη και για τη δημιουργία της ομάδας που επεξεργάστηκε το διαβόητο πλάνο με το χακάρισμα των ΑΦΜ και τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, ο Γιάνης Βαρουφάκης επικαλέστηκε τον πρωθυπουργό. Ωστόσο το Μαξίμου τα τελευταία 24ωρα κρατάει σαφείς αποστάσεις. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών «έχει κουράσει», όπως λέει παράγοντας της κυβέρνησης, με τη στάση του και έτσι όλα δείχνουν «άδειασμα» του πρώην υπουργού.

Μέχρι τώρα, πάντως, η αντίδραση της κυβέρνησης για το Plan B έχει έρθει μόνο μέσω κύκλων οι οποίοι σχολιάζουν ότι «η κυβέρνηση ουδέποτε εκπόνησε σχέδιο Grexit, ούτε είχε καμιά τέτοια πρόθεση» και σημειώνουν ότι αυτό που επεδίωξε είναι η καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ, καθώς και ότι «αυτό που ζητήθηκε και όφειλε να το πράξει ήταν να υπάρχει ένα σχέδιο σε περίπτωση που ακραίοι κύκλοι ωθούσαν σε Grexit για ενημέρωση για τις συνέπειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ