Ρουμπινί: Η αποστασία Λαφαζάνη οδηγεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας - iefimerida.gr

Ρουμπινί: Η αποστασία Λαφαζάνη οδηγεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σχίσμα ανάμεσα στις δύο βασικές τάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί για μεγάλο διάστημα να κρύβεται κάτω από μικροπολιτικές διευθετήσεις. Και όσο θα μεγαλώνει, τόσο η Ελλάδα θα οδεύει προς μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Αυτό αναφέρει ανάλυση που διεξήγαγε η Roubini Global Economics, η εταιρεία του γνωστού οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί.

«Καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να βασιστεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία στη βουλή για να περάσει το νέο μνημόνιο της χώρας, είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα οδεύει πως τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας», σημειώνουν οι αναλυτές Μπρουνέλο Ρόσα και Μερτ Γιλντίζ βάσει των τελευταίων εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ανάλυσή τους υπάρχει ένα αξίωμα από το οποίο εκκινούν όλα τα επόμενα σενάρια: ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία, τη στιγμή όμως που δεν είναι ενωμένος.
Έτσι, με δεδομένη την αποστασία της Αριστερής Πλατφόρμας, η κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη - στη βουλή - της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα κινείται σε τροχιά σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ