Πανούσης: Ο Βαρουφάκης δρα στο όριο υπονόμευσης της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Πανούσης: Ο Βαρουφάκης δρα στο όριο υπονόμευσης της Δημοκρατίας

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στα όρια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ο Βαρουφάκης», ήταν το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάνη Πανούση για το σοκαριστικό σχέδιο του πρώην υπουργού για παράλληλο τραπεζικό σύστημα και χακάρισμα των ΑΦΜ που ήρθε στος φως τις τελευταίες ημέρες και επιβεβαίωθηκε χθες με την αποκάλυψη του ηχητικού με την ομολογία του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Πανούσης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σχολίασε καυστικά ότι πολλοί πολιτικοί παίζουν στο όριο υπονόμευσης της δημοκρατίας, «για να μη μιλήσω για εσχάτη προδοσία» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών παίζει στα όρια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς, όπως είπε, «ο κ. Βαρουφάκης και άλλοι νομίζουν πως έχουμε λαϊκή δημοκρατία» και υποστήριξε ότι όλα αυτά αποτελούν έμμεση υπονόμευση της δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα όσα ακούγονται για τον Βαρουφάκη χρήζουν δικαστικής διερεύνησης.

«Έτσι όπως καιει τον εαυτό του ο Βαρουφάκης, είναι σαν να είχε και να έχει σχέδιο. Η διαφορά ανάμεσα στο σχέδιο και στον δόλο δεν είναι μεγάλη», πρόσθεσε ο κ. Πανούσης, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά ανάμειξη του πρωθυπουργού στα σχέδια του πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ απέδωσε τις κινήσεις Βαρουφάκη σε μία προσπάθεια απαξίωσης του κ. Τσίπρα η οποία θα οδηγούσε σε μία απόπειρα μετάβασης σε έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Βαρουφάκης παίζει ένα παιχνίδι και έχει ένα ρόλο» σημείωσε.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την οποία είπε ότι «δεν είναι ορθός ο τρόπος που διαχειρίζεται τα κοινοβουλευτικά». «Αν κυλήσουμε ομαλά τα επόμενα 3,5 χρόνια, χωρίς να γίνουν εκλογές, το βλέπω δύσκολο να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες ως πρόεδρος της βουλής», πρόσθεσε ο κ. Πανούσης, σημειώνοντας με νόημα ότι δεν προβλέπεται βοηθός πρωθυπουργού, καθώς ο καθένας έχει το δικό του χώρο ευθύνης.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει την τάση να επεκτείνεται έξω από τις αρμοδιότητές της ή να τις τραβάει στα άκρα. Δεν μπορεί να παίζει ρόλο οιονεί Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργού Δημοσίας Τάξης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό», πρόσθεσε. «Κάποια στιγμή το σύστημα πρέπει να συζητήσει σοβαρά πώς μπορεί να προΐσταται στη βουλή ένας άνθρωπος που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο», σημείωσε.

Οταν ρωτήθηκε για το πώς μπορεί να λυθεί αυτό, για παράδειγμα με μία πρόταση μομφής παρατήρησε ότι «στην Αριστερά είναι δύσκολα αυτά τα πράγματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Πανούσης Γιάνης Βαρουφάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ