Σπρώχνουν τον Ρουπερτ Μέρντοχ έξω από το κάδρο για τo σκάνδαλο των υποκλοπών - iefimerida.gr

Σπρώχνουν τον Ρουπερτ Μέρντοχ έξω από το κάδρο για τo σκάνδαλο των υποκλοπών

Ρούπερτ Μέρντοχ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H συμβουλευτική εταιρεία Institutional Shareholder Services προτείνει στους μετόχους της News Corporation να ανεξαρτητοποιηθούν από τον ιδιοκτήτη Ρούπερτ Μέρντοχ, καθώς το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο προφιλ της εταιρείας.

Η συμβουλευτική εταιρεία είναι σαφής. Από το μετοχικό συμβούλιο πρέπει να αποχωρήσει ο Μέρντοχ και οι δύο γιοι του Τζέιμς και Λάχλαν στη συνάντηση των μετόχων στις 21 Οκτωβρίου. Ετσι, η News Inc. θα αποτινάξει την αρνητική εικόνα που έχει προκληθεί από τις υποκλοπές. Η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα οικονομικά και νομικά και πιθανόν να υπάρξουν θέματα με περαιτέρω επενδύσεις.

Το ζήτημα εξακολουθεί να απασχολεί την κοινή γνώμη καθώς απ' ότι φαίνεται έχει μεγαλύτερες διαστάσεις απ' ότι αρχικά υπολογιζόταν. Την Κυριακή παραιτήθηκε ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιάρντ σερ Πολ Στήβενσον ο οποίος είχε σχέσεις με την News Corp. και τον ακολούθησε ο βοηθός του Τζον Γέιτς για τις κατηγορίες που τον ήθελαν να «θάβει» το σκάνδαλο το 2009.

Υποψίες δημιουργεί και ο θάνατος ενός πρώην ρεπόρτερ της News of the World. Ο Σον Χορ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, και ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο σχετικά με τον θάνατό του. Ο Σον Χορ ήταν αυτός που πέρυσι απεκάλυψε πως ο πρώην διευθυντής του Αντι Κόλσον γνώριζε για τις υποκλοπές και πως όταν ειδοποίησε τη Σκότλαντ Γιαρντ, του απάντησαν πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για να στηριχθούν οι κατηγορίες του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ