ΔΝΤ: Στις 20 Αυγούστου η καταληκτική ημερομηνία στις διαπραγματεύσεις - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Στις 20 Αυγούστου η καταληκτική ημερομηνία στις διαπραγματεύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ η 20η Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.

Όπως υπογραμμίζει είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί λύση. Επίσης το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι τεχνικά κλιμάκια φθάνουν αύριο στην Αθήνα και οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος της εβδομάδας. Το ΔΝΤ εκτιμά ακόμη ότι δεν αποκλείεται η ελληνική κρίση να προκαλέσει και πάλι αβεβαιότητες και ταραχές στην αγορά του ευρωσυστήματος, το οποίο επωφελείται από την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ταμείου, όπως αναφέρει το Reuters, η ελληνική κρίση μπορεί να υπονομεύσει ξανά την ανάκαμψη της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα παραμένει ένας κίνδυνος, παρά τα σχέδια για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και τις μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα. Αν υπάρξει ανάγκη, οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που θα έχουν στη διάθεσή τους, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Ελλάδα διαπραγματεύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ