Μηλιός: Οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Μηλιός: Οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από αυτούς που διαφωνούν, αλλά από τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που τα συμφέροντά της θίγονται με τις πολιτικές των μνημονίων, εξέφρασε ο Γιάννης Μηλιός.

«Έχουμε μια κατάσταση όπου η ψυχή, το πρόγραμμα, οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την πολιτική στην οποία έχει οδηγηθεί να συνομολογήσει η κυβέρνηση», είπε ο πρώην υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είμαστε όμως ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε στο ίδιο κόμμα και όλοι θέλουν να διασφαλίσουμε την ενότητα», είπε θέλοντας να τονίσει ότι παρά τις διαφωνίες, όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να διασφαλίσουν την ενότητα του κόμματος. Όπως είπε μάλιστα μια ενδεχόμενη διάσπαση θα ήταν «καταστροφική και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους ανθρώπους που εκπροσωπεί».

Όσον αφορά στην αποχώρησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του κόμματος πριν από τις εκλογές είπε: Eίχα δει ότι μετά τις ευρωεκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλέον πρώτο κόμμα και ήταν δεδομένο ότι πάει για κυβέρνηση, η κατεύθυνση την οποία πήρε το βασικό επιτελείο ήταν ότι για να πάμε γρήγορα στην εξουσία θα πορευτούμε με μια πολιτική που θα λέει ότι το τέρμα της λιτότητας είναι το συμφέρον όλων. Δηλαδή μπορούμε να συμβιβάσουμε τα συμφέροντα της οικονομίας, με την έννοια του μεγάλου κεφαλαίου, με τα συμφέροντα του κόσμου, ο οποίος πλήττεται από τις πολιτικές του μνημονίου.

Όπως υποστήριξε, αυτό είναι εντελώς ουτοπικό και οδηγεί σε αδιέξοδο, «στην εξάντληση των “καυσίμων” που μπορεί να έχει μια κυβέρνηση αριστερή μέχρι την υποχρέωσή της σε έναν τελικό συμβιβασμό». «Σε αυτό το πράγμα δεν ήθελα να είμαι μέσα γιατί θεώρησα ότι είμαι αποτελεσματικότερος να το επισημαίνω και για να μπορώ να το επισημαίνω θα πρέπει να είμαι έξω», πρόσθεσε.

Τέλος εκτίμησε ότι «υπήρχε εναλλακτική λύση γιατί έπρεπε να το ξεκινήσουμε διαφορετικά», αλλά όπως τόνισε «φτάσαμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, ο οποίος είναι στην ουσία μια συνθηκολόγηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Μηλιός ΣΥΡΙΖΑ Πολίτικη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ