Σταθάκης: Πιο χαλαροί οι όροι για τις εισαγωγές πρώτων υλών - iefimerida.gr

Σταθάκης: Πιο χαλαροί οι όροι για τις εισαγωγές πρώτων υλών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόταση για την αποκέντρωση των αποφάσεων για τις εισαγωγές, με λιγότερη γραφειοκρατία, από τις εμπορικές τράπεζες συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι «μετά από εκτενή συζήτηση στο ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. αποφασίστηκε να διευκολυνθεί η πλήρης εξομάλυνση των εισαγωγών πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών που χρησιμοποιούνται από την ελληνική μεταποίηση. Για τον σκοπό αυτό προτάθηκε η αποκέντρωση των αποφάσεων για τις εισαγωγές, στο επίπεδο των εμπορικών τραπεζών, με βάση κανόνες διαφάνειας και μέχρι ενός ορισμένου ποσού».

Ο Γ. Σταθάκης, τόνισε ακόμη ότι θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την ομαλή εισαγωγή φαρμάκων, ειδών διατροφής και άλλων αγαθών κοινωνικού και δημοσίου ενδιαφέροντος.

Για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων στην εισαγωγή πρώτων υλών, οι αρμόδιοι παράγοντες θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταθάκης τράπεζες εισαγωγές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ