Ντε Γκίντος (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Η λανθασμένη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης έκανε κακό στην οικονομία - iefimerida.gr

Ντε Γκίντος (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Η λανθασμένη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης έκανε κακό στην οικονομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικριτικός ως προς τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, κατά την περίοδο των έντονων συζητήσεων με τους δανειστές της, εμφανίστηκε ο ΥΠΟΙΚ της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως η ελληνική οικονομία παρουσίασε δραματική πτώση λόγω αυτών των διαπραγματευτικών λαθών που οδήγησαν, τελικά, στο τρίτο πακέτο στήριξης.

Παράλληλα, επισήμανε πως η συμμετοχή της Ισπανίας σε αυτό το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ (37 δισεκατομμύρια συνολικά από τα δύο πρώτα προγράμματα). Σημείωσε πως η χώρα του δεν πρόκειται να γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να γίνει συζήτηση στο ισπανικό κοινοβούλιο, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να τηρήσει τους κανόνες της Ευρωζώνης.

Ο κ. Ντε Γκίντος τάχθηκε με τη σειρά του υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα προς την Ελλάδα, κάτι που αποζητούν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης. Θεωρεί, δε, πως τα χρήματα που θα λάβει η Ελλάδα από το νέο πρόγραμμα θα τη βοηθήσουν να επιστρέψει στην ανάπτυξη, αρκεί να ακολουθήσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Πάντως, σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν οι δανειστές σε ονομαστικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ απάντησε αρνητικά.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ