Εσιέν: «Ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή» - iefimerida.gr

Εσιέν: «Ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και δεν έχει προλάβει ακόμα να παίξει και θ' αργήσει να το κάνει, ο Μάικλ Εσιέν χαρακτήρισε σωστή την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Μιλώντας στον «Guardian» για την Τσέλσι, τη Γκάνα, το αφρικανικό ποδόσφαιρο και την καριέρα του, ο έμπειρος χαφ που ανήκει από φέτος και για τα επόμενα δύο χρόνια στο «τριφύλλι», ανέφερε για τη μεταγραφή του: «Θεωρώ ότι έκανα σωστή επιλογή να παίξω στην Ελλάδα. Είμαι σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας και ανυπομονώ να έρθει η μέρα που θα παίξω με τη νέα μου ομάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Επί προσωπικού, αυτό που θέλησε να πει ήταν πως: «Δεν είμαι δύσκολος άνθρωπος... Μου αρέσει να απολαμβάνω την καριέρα μου και το ποδόσφαιρο μέχρι και την ημέρα που θα κρεμάσω τα παπούτσια μου. Τότε, θα φροντίσω να απολαμβάνω κάθε μέρα που θα πηγαίνω τα παιδιά μου στο σχολείο γιατί με τις μετακινήσεις λόγω του επαγγέλματος, μου λείπουν όταν δεν τα βλέπω. Τα καλοκαίρια τα περνάω πάντα στη Γκάνα. Δεν πηγαίνω πουθενά αλλού. Θέλω να βλέπουν τα παιδιά μου από που προέρχονται και πως μεγάλωσα εγώ και πως μεγαλώνουν τα παιδιά της Αφρικής... Μπορούν να συγκρίνουν τη ζωή στην Αφρική και την Ευρώπη και να εκτιμούν όσα έχουν».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε ν' αφήσει εκτός συζήτησης τον Ζοσέ Μουρίνιο, για τον οποίο δήλωσε: «Όταν με ζήτησε να πάω στη Ρεάλ, δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Όταν ξέρεις ότι σε εμπιστεύεται ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, πως να αρνηθείς; Έπαιξα στον μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο όσο διήρκησε ο δανεισμός μου».

Βέβαια, η αρχή της εξαιρετικής σχέσης του με τον... ποδοσφαιρικό του πατέρα, τον «special one», είχε ξεκινήσει από την Τσέλσι, για τη θητεία στην οποία είπε: «Ήταν όνειρό μου να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ και όταν ήρθε η πρόταση της Τσέλσι, απάντησα θετικά αμέσως. Εκείνη την εποχή η Τσέλσι χτιζόταν και γινόταν μεγάλη ομάδα. Πέρασα υπέροχα στο Λονδίνο, τους έδωσα τα πάντα και θεωρώ ότι έπαιξα το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής μου εκεί. Κατέκτησα τρόπαια και είμαι περήφανος για εκείνη την ομάδα και τους συμπαίκτες που είχα. Οδηγήσαμε μαζί ψηλά την Τσέλσι».

Σχολιάζοντας πάντως τα νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο όσον αφορά τα οικονομικά και τα ποσά που προσφέρονται ακόμα και για πολύ μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές (βλ. Στέρλινγκ), ο Μάικλ Εσιέν ανέφερε: «Είναι ένα πρόβλημα αυτό... Τα παιδιά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίρνουν πολλά από νωρίς και δεν δουλεύουν όσο θα έπρεπε. Παίζουν ποδόσφαιρο για πολλούς άλλους λόγους και δεν αγαπούν το άθλημα όσο θα έπρεπε. Εμείς όταν ξεκινούσαμε την καριέρα μας και παίζαμε, το κάναμε γιατί είχαμε μόνο αγάπη για τη μπάλα. Είναι δύσκολο να το υποστηρίξεις αυτό και να κάνεις τα παιδιά να το καταλάβουν αυτές τις μέρες. Για εμένα προσωπικά, το ποδόσφαιρο το λατρεύω και πάντα πρώτα έμπαινε η αγάπη μου γι' αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μικαελ εσιεν Παναθηναϊκός Guardian
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ