Ταινίες της Εβδομάδας: Δράση, κωμωδία και μία νέα παραγωγή της Disney [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Ταινίες της Εβδομάδας: Δράση, κωμωδία και μία νέα παραγωγή της Disney [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την σταδιακή εξομάλυνση και τη σταθερότητα μπαίνει σε μια σειρά και η κινηματογραφική εβδομάδα. Οι εισαγωγείς ξεθαρρεύουν και βγάζουν στην αγορά καλές ταινίες όπως ο «Αριστερόχειρας» με τον παθιασμένο Τζέικ Τζίλενχαλ και τη γαλλική ντραμεντί «Θα μείνει μεταξύ μας». Οι μικροί φίλοι του σινεμά έχουν μια καλή δικαιολογία για έξοδο με το εντυπωσιακό «Βασίλειο των Μαϊμούδων», ενώ για τους σινεφίλ υπάρχει η επανέκδοση του «Χιροσίμα Αγάπη μου».

Ταινίες της Εβδομάδας: Δράση, κωμωδία και μία νέα παραγωγή της Disney [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


ΚΑΤΑΚΟΥΤΕΛΑ - Κωμωδία / ΗΠΑ (2015)

  • Trainwreck
  • Σκηνοθεσία: Τζαντ Άπατοου
  • Παίζουν : Έϊμι Σούμερ, Μπιλ Χέιντερ, Τίλντα Σουίντον, Μπρι Λάρσον, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Έζρα Μίλερ, Έβαν Μπρίκμαν, Μάικ Μπιρμπίλια, Ράνταλ Παρκ, Τζον Γκλέιζερ, Μαρίζα Τόμεϊ, Κόλιν Κουήν, Τζον Τσένα, Ντέιβ Άτελ, Βανέσα Μπάγιερ

Τι Συμβαίνει:

Η γνωστή για το σύγχρονο ανελέητο και καυστικό της χιούμορ κωμικός (Inside Amy Schumer), τα βάζει με το όνειρο της πλειοψηφίας των γυναικών: Μια σταθερή και μόνιμη σχέση.

Στην ταινία, θα πιστέψει από μικρό παιδί την φιλοσοφία του διαζευγμένου πατέρα της για την μονογαμία και θα ζει τη ζωή της χωρίς δεσμεύσεις, πηγαίνοντας από τη μία περιστασιακή σχέση στην άλλη. Έτσι, όμως, ζει μια άστατη χαοτική ζωή, χαμένη συναισθηματικά και επαγγελματικά, μη έχοντας κανέναν να εμπιστευτεί ενώ τίποτα ουσιαστικό δεν έχει επιτύχει στη ζωή της.

Τώρα με το βιολογικό ρολόι της σε περασμένα μεσάνυχτα εργάζεται σαν δημοσιογράφος σε ανδρικό περιοδικό και της έχει ανατεθεί να παρουσιάσει το προφίλ ενός επιτυχημένου γοητευτικού αθλίατρου. Ο τελευταίος δεν θα μείνει μόνο στη συνέντευξη και θα την τυλίξει με στα «δίχτυα» του.

Η σχέση της με το γιατρό θα είναι μοιραία. Θα την κάνει να αλλάξει εντελώς τη φιλοσοφία της σχετικά με τις σχέσεις και θα την μπλέξει σε περιπέτειες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το προφανές: την ενηλικίωση και τη συναισθηματική δέσμευση μιας σοβαρής, κατά τη γνώμη της, βαρετής, «συμβατικής» σχέσης.

Η ταινία είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφική καθώς ο χαρακτήρας της κεντρικής ηρωίδας και τα προβλήματά της είναι ανάλογα με εκείνα της ηθοποιού Σούμερ (με την εξαίρεση της σχέσης των δύο αδερφών, καθώς η αδερφή της Σούμερ είναι στενή φίλη της και συνεργάτης της). Ακόμα και το θέμα του πατέρα που πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση βασίζεται στην πραγματικότητα.

Ο Χαρακτήρας που υποδύεται η Σούμερ αν και αρκετά ανθρώπινος, είναι μάλλον χαοτικός και …λίγο ανύπαρκτος. Είναι διαρκώς θυμωμένη, ναρκισσιστική, επιθετική, εύθραυστη, καυστική με τους άλλους και τον εαυτό της, όπως ο χαρακτήρας που υποδύεται στην πραγματική της ζωή σαν σταντ απ κομήντιαν. Έτσι η ταινία θεωρητικά μένει λίγο μετέωρη με αποκομμένη τη σχέση της με τον θεατή οποίος προσπαθεί μάταια να «χωνέψει» τα αστεία που πέφτουν βροχηδόν. Το φιλμ υποτίθεται εξετάζει την μονογαμία από την ευχάριστη πλευρά της ίσως, αλλά αυτό δεν φτάνει για γελάσουν τα χειλάκια μας εδώ στη νότια ζεστή Ευρώπη.

Η εμφάνιση του γνωστού σταρ του NBA ΛεΜπρόν Τζέιμς βοηθάει απρόσμενα στο κομμάτι κωμωδία κι η Τίλντα Σουίντον –αγνώριστη- δίνει μια ακόμα απολαυστική ερμηνεία.

Ταινίες της Εβδομάδας: Δράση, κωμωδία και μία νέα παραγωγή της Disney [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΪΜΟΥΔΩΝ - Ντοκιμαντέρ / ΗΠΑ (2015)

  • Monkey Kingdom
  • Σκηνοθεσία: Άλιστερ Φόδεργκιλ, Μαρκ Λίνφιλντ

Τι Συμβαίνει:

Μια παραγωγή με την υπογραφή της Ντίσνεϋ, ενδιαφέρουσα και θεαματική γύρω από τον χαριτωμένο κόσμο των μαϊμούδων. Ένα νεογέννητο μαϊμουδάκι και η μητέρα του προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια ανταγωνιστική κοινωνική ιεραρχία από μαϊμούδες που ζουν στα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού στα βάθη της ζούγκλας στην Νότια Ασία.

Τα ερείπια μιας μεγάλης πόλης στη Σρι Λάνκα, η οποία ήταν ζωντανή πριν από χίλια χρόνια, είναι πια το σπίτι των μαϊμούδων, με τη μόνη διαφορά ότι για αυτές είναι μια τεράστια παιδική χαρά.

Η μαγευτική τοποθεσία, βυθισμένη στο πράσινο χάρη στους ετήσιους μουσώνες, είναι διάστικτη από περίτεχνα σκαλίσματα σε πέτρες, αγάλματα του Βούδα και εξαιρετικά φτιαγμένα οικοδομήματα που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Με χαρακτηριστικό μια τούφα που σκεπάζει το κεφάλι τους, αυτοί οι Μακάκοι που κατοικούν στην περιοχή ξεπερνάνε τους χίλιους.

Η σκηνοθεσία παρακολουθεί τη Maya, μια έξυπνη και ευρηματική μαϊμού, καθώς αιωρείται με χάρη ανάμεσα στα επιβλητικά συντρίμμια του αρχαίου πολιτισμού. Είναι η βασική ηρωίδα μαϊμού που ανήκει σε μια περίπλοκη διευρυμένη οικογένεια. Είναι καβγατζού και προσέχει μια χαρά τον εαυτό της. Όμως κάποια στιγμή γίνεται μητέρα κι ο κόσμος της αλλάζει για πάντα. Είναι αποφασισμένη να προσφέρει στο παιδί της την ανατροφή που θα τον κάνει μια μέρα αρχηγό της δικής του ομάδας.

Το ντοκυμαντέρ αυτό γυρίστηκε με κάμερες υψηλής ευκρίνειας προκειμένου να αποδοθούν στη μεγάλη οθόνη, οι πανέμορφες εικόνες του παρθένου τοπίου. Στην ταινία εμφανίζονται διαφορετικές κάστες μαϊμούδων, για να μας αποκαλυφθεί μια σειρά από συμπεριφορές που δεν γνωρίζουμε ότι έχουν. Το ντοκυμαντέρ καταγράφει εικόνες που δύσκολα μπορεί να “πιάσει” ανθρώπινο μάτι. Ο θεατής ειδικά στη μεγάλη οθόνη, μπορεί να δει τα μάτια τους, τις εκφράσεις του προσώπου τους και να ανακαλύψει τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους με φόντο ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο.

Ταινίες της Εβδομάδας: Δράση, κωμωδία και μία νέα παραγωγή της Disney [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


O AΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ

  • Southpaw
  • Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκουά
  • Παίζουν: Τζέικ Γκιλενχαλ, Ρέιτσελ Μάκανταμς, Ναόμι Χάρις, Φόρεστ Γουίτακερ, Κέρτις «50 cent» Τζάκσον

Τι Συμβαίνει:

Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφρών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση ‘southpaw’, και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής.

Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του στο αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι τον δρόμο του προς την κορυφή.

Αντιμέτωπος με την δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να κυριεύσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου…

Θυμίζουμε πως ο Αντουάν Φουκουά είναι ο σκηνοθέτης πίσω από τον πρώτο κύκλο της καταπληκτικής τηλεοπτικής σειράς που καθήλωσε τους πάντες,True Detective…

Ταινίες της Εβδομάδας: Δράση, κωμωδία και μία νέα παραγωγή της Disney [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


ΤΟ ΒΑΠΟΡΑΚΙ

  • Σκηνοθεσία: Άνγκους Σάμσον, Τόνι Μάχονι.
  • Παίζουν : Χιούγκο Γουίβινγκ, Άνγκους Σάμσον, Λι Γουάνελ, Γιούεν Λέσλι, Τζεφ Μορέλ, Τζορτζίνα Χέιγκ, Νόνι Χάζελχαρστ, Τζον Νομπλ

Τι Συμβαίνει:

Βρισκόμαστε στο 1983. O Ray Jenkins, το Βαποράκι, (Άγκνους Σάμσον) είναι ένας χαριτωμένα αφελής άντρας, που δέχεται να διακινήσει μια θανατηφόρα ποσότητα συσκευασμένων ναρκωτικών, κρυμμένα στο στομάχι του. Όταν ο Ray συλλαμβάνεται και κρατείται από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, μόνος και φοβισμένος, κάνει μια απελπισμένη επιλογή: αψηφώντας τις σωματικές λειτουργίες του, αποφασίζει να ...κατακρατήσει -στην κυριολεξία- τα αποδεικτικά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μια «ανθρώπινη ωρολογιακή βόμβα» παρασύροντας αστυνομικούς, εγκληματίες και ανήσυχους συγγενείς, σε μία απίστευτη απόδραση!

Ακόμα μια καλοστημένη ταινία απ την Αυστραλία, στηριγμένη σε αληθινά γεγονότα, με μια εμπορικά επιτυχημένη καριέρα που κερδίζει τις εντυπώσεις χάρις κυρίως στον κεφάτο Άγκνους Σάμσον.

Ταινίες της Εβδομάδας: Δράση, κωμωδία και μία νέα παραγωγή της Disney [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4


ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ - Μυστηρίου / ΗΠΑ (2015)

  • Paper Towns
  • Σκηνοθεσία: Τζέικ Σράιερ
  • Παίζουν : Νατ Γουλφ, Κάρα Ντελεβίν, Χάλαστον Σέιτζ

Τι Συμβαίνει:

Νεανική περιπέτεια για τη μελαγχολία των αμερικανικών προαστίων, τη φιλία και τον απρόσμενο έρωτα. Ο 17χρονος Κουέντιν Τζέικομπσον είναι έξυπνος, αφοσιωμένος φίλος και ρομαντική ψυχή. Από μικρός είναι ερωτευμένος με την Μάργκο Ροθ Σπίγκελμαν που έμενε απέναντι και σαν παιδί συνήθιζε να μπαίνει στο δωμάτιο του Κουέντιν σκαρφαλώνοντας απ’ το παράθυρο. Όταν η Μάργκο έγινε το πιο δημοφιλες κορίτσι στο σχολείο τα δυό παιδιά απομακρύνθηκαν κι έπαψαν αυτές οι επαφές αφήνοντας τον Κουέντιν με τις αναμνήσεις. Όμως ο Κουέντιν πιστεύει ότι σε όλους αντιστοιχεί ένα θαύμα στον έρωτα.

Η Μάργκο ήταν πάντα περιπετειώδης τύπος – ο Κουέντιν, καθόλου. Ένα βράδυ, όμως, λίγες εβδομάδες πριν την αποφοίτησή τους, η Μάργκο εμφανίζεται πάλι στο παράθυρο του Κουέντιν και του ζητά να την βοηθήσει να εκδικηθεί τον άνθρωπο που την απάτησε, πράγμα που ο Κουέντιν ερμηνεύει ως την αρχή μιας νέας δυνατής φιλίας ανάμεσα στον ίδιο και στον έρωτα των ονείρων του. Πιστεύει ότι η ζωή του θα αλλάξει. Και όντως αλλάζει.

Το επόμενο πρωί, η Μάργκο εξαφανίζεται από το σπίτι της (όχι για πρώτη φορά), χωρίς να πει λέξη σε κανέναν. Ο Κουέντιν, όμως, αρχίζει να βρίσκει στοιχεία που προορίζονται για εκείνον, πότε σε μια αφίσα του Γούντι Γκάθρι, πότε σε ένα σημείωμα σε κάποιο παλιό Μall, σημάδια για το πού έχει πάει η Μάργκο και γιατί έφυγε. Λύνοντας το γρίφο που παρουσιάζουν τα στοιχεία, άλλη μια περιπέτεια ξεκινά. Παρέα με τους φίλους του, ο Κουέντιν ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης της Μάργκο και, ξεδιπλώνοντας το μυστήριο, ανακαλύπτει το αληθινό νόημα της φιλίας και το πολύπλοκο αίνιγμα της κοπέλας που αγαπά. Η ταινία περνάει πάνω από όλα τα κλισέ της αμερικάνικής ενηλικίωσης και χάρις τον διάλογο τα καταφέρνει να μη γίνει βαρετή. Το νεαρό καστ βοηθάει πολύ τη σκηνοθεσία, με την Αγγλίδα ηθοποιό Κάρα Ντελεβίν να ξεχωρίζει και να υπόσχεται περισσότερο επιτυχημένες εμφανίσεις στις επόμενες ταινίες της.

Ταινίες της Εβδομάδας: Δράση, κωμωδία και μία νέα παραγωγή της Disney [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5


ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ - Κωμωδία / Γαλλία (2015)

  • Un Moment d’ egartement
  • Σκηνοθεσία: Φρανσουά Ρισέ
  • Παίζουν : Βενσάν Κασέλ, Φρανσουά Κλουζέ

Τι Συμβαίνει:

Ο Αντουάν και ο Λοράν, δύο φίλοι για χρόνια, αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους παρέα με τις κόρες τους, Λούνα και Μαίρη αντίστοιχα. Ένα βράδυ στην παραλία η Λούνα θ’ αποπλανήσει το Λοράν. Μια στιγμή αδυναμίας για εκείνον, θα γίνει σφοδρός έρωτας για τη 17χρονη Λούνα. Ο Αντουάν καταλαβαίνει ότι κάτι έχει συμβεί στη μονάκριβη κόρη του κι επιδιώκει με κάθε τρόπο να μάθει ποιος την πλήγωσε. Για πόσο καιρό μπορεί να μείνει το μυστικό των δυο εραστών;

Η ταινία θα περάσει απ όλα τα στάδια του κωμικού δράματος στη σχέση των δύο φίλων μέχρι να φτάσει στο τέλος της.

Πρόκειται για ριμέικ της κλασικής ταινίας του Κλοντ Μπερί "Un moment d'égarement" του 1977. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο ίδιος ο γιος του Μπερί Τόμας Λάνγκμαν που προσάρμοσε το αρχικό σενάριο στη σύγχρονη εποχή. Οι χαρακτήρες αν και είναι ίδιοι, εν τούτοις οι αντιδράσεις τους είναι διαφορετικές. Ενώ στην ταινία του Μπερί το παράνομο ζευγάρι περνάει πολλές φορές τη νύχτα μαζί εδώ ο σκηνοθέτης διαλέγει να το παρουσιάσει σαν μια «στιγμή τρέλας». Πιθανώς για να κρατήσει το ηθικό μέρος σε ανεκτά συντηρητικά επίπεδα.

Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση του Λοράν και της Λούνα, με την τελευταία να τον ερωτεύεται σφόδρα, ενώ εκείνος παρότι πολύ διστακτικός φαίνεται κολακευμένος. Πρόκειται μάλλον για τη συνάντηση της δύναμης με την αδυναμία. Η Λούνα παίρνει όλες τις αποφάσεις και κινεί τα νήματα. Ίσως επειδή η επιθυμία του Λοράν για αγάπη είναι πραγματικά αγνή.

Απ την άλλη, ο φίλος του Αντουάν, όπως όλοι οι άνθρωποι που είναι εγωιστές, έχει εμμονές που μεγαλώνουν συνεχώς στο μυαλό του. Καταφέρνει να μη γίνεται αντιπαθής όμως, καθώς στην αρχή της ταινίας φαίνεται η μεγάλη αγάπη που τρέφει για την κόρη του- φαίνεται απλά, χαριτωμένα γραφικός.

Η ιστορία θίγει αξίες όπως η φιλία, η αγάπη και η σεξουαλικότητα, χωρίς να γλιστρά σε ηθικά διδάγματα.

Ταινίες της Εβδομάδας: Δράση, κωμωδία και μία νέα παραγωγή της Disney [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 6


PRIDE - Κωμωδία / ΗΠΑ (2015)

  • Σκηνοθεσία: Μάθιου Γουόρκους
  • Παίζουν : Μπιλ Νάι, Άντριου Σκοτ, Ντομινίκ Γουέστ, Ιμέλντα Στάντον, Πάντι Κονσιντάιν, Τζόζεφ Γκίλγκαν

Τι Συμβαίνει:

Ο κινηματογράφος ειδικών ομάδων ακτιβιστών έχει μια ιδιαιτερότητα. Είτε απωθεί, είτε έλκει μεγάλα κομμάτια κοινού. Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και μ’ αυτή την ταινία, παρόλο που ο σκηνοθέτης προσπαθεί να είναι απλός με σκοπό να ξεπεράσει αυτό το σκόπελο.

Το 1984 ξέσπασε στη Νότια Ουαλία, η απεργία των ανθρακωρύχων ενάντια στα σκληρά μέτρα που είχε λάβει εναντίον τους η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ. Μια ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών που απαρτίζεται από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες προσπάθησε τότε να συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξει τους ανθρακωρύχους και τις οικογένειές τους.

O κινηματογράφος του Μάθιου Γουόρκους κοιτάζει προς το παρελθόν προσπαθώντας να αντλήσει διδάγματα για το μέλλον. Πολλοί στόχοι του γκέι κινήματος όπως ο γάμος, τα ίσα δικαιώματα, η συμπεριφορά στο στρατό έχουν πια κατακτηθεί και η κοινότητα τώρα μπορεί να πάρει μια ανάσα και να προσβλέπει σε καλύτερες συνθήκες για το μέλλον.

Ταινίες της Εβδομάδας: Δράση, κωμωδία και μία νέα παραγωγή της Disney [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 7


ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ - Δράμα / Γαλλία (1959)

  • Σκηνοθεσία : Αλεν Ρενέ
  • Παίζουν : Εμάνουελ Ρίβα, Έτζι Οκάντα.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη γνωριμία και τη σύντομη, αλλά γεμάτη πάθος, σχέση του Ιάπωνα αρχιτέκτονα και της Γαλλίδας ηθοποιού, με φόντο τη μεταπολεμική Χιροσίμα.

Μία ηθοποιός φτάνει στη Χιροσίμα για να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με θέμα την ειρήνη. Εκεί, γνωρίζει έναν Ιάπωνα, με τον οποίο γίνονται εραστές. Το ζευγάρι σε μια σειρά συζητήσεων εξομολογείται ο ένας στον άλλον τις σκέψεις και τις επώδυνες αναμνήσεις. Εκείνος, μιλάει για τη ζωή του και επαναλαμβάνει «Δεν έχεις δει τίποτα από τη Χιροσίμα». Εκείνη αναφέρεται στα εφηβικά της χρόνια στη Νεβέρ, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, για το πως ερωτεύτηκε έναν Γερμανό στρατιώτη αλλά και στην ταπείνωση που υπέστη κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης.

Το υποψήφιο για Όσκαρ σενάριο της Μαργκερίτ Ντυράς - μια σειρά συζητήσεων ‘Εκείνου' και ‘Εκείνης' σχετικά με παλιές αγάπες και επώδυνες αναμνήσεις - και η, πρωτοποριακή για την εποχή της, σκηνοθεσία του Ρενέ με τις συνεχείς εναλλαγές παρόντος-παρελθόντος, συνθέτουν μια αριστουργηματική ταινία γύρω από την ιστορία και τη μνήμη, αλλά και την προσωπική και συλλογική οδύνη που προκαλεί ο πόλεμος.

Η ταινία Χιροσίμα, Αγάπη μου προέκυψε μετά από πρόταση που έγινε στον Ρενέ να κάνει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη Χιροσίμα και την πυρηνική βόμβα. Αν και διστακτικός στην αρχή, ο Ρενέ παρακολούθησε, διάφορα ντοκιμαντέρ που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τότε για τη Χιροσίμα και κατέληξε ότι η μόνη πιθανή νέα προσέγγιση θα ήταν να εξερευνήσει τη καθολικότητα του θέματος. Ωστόσο, μετά από αρκετούς μήνες έρευνας, προκύπτει η ιδέα ότι το σχέδιο ντοκιμαντέρ για τις καταστροφές της Χιροσίμα μπορεί να λάβει τη μορφή μιας ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους.

Έχοντας χαρακτηριστεί ως ορόσημο του γαλλικού Νέου Κύματος, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Αλέν Ρενέ, Χιροσίμα Αγάπη μου, χαρακτηρίστηκε σαν μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ