Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Σαμοθράκη – Κοντά σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Σαμοθράκη – Κοντά σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σχετική ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Τούρλη της Σαμοθράκης.

Ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας τόνισε πως όλες οι δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός προσπαθώντας να την οριοθετήσουν.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε μία σχετική ύφεση η φωτιά αλλά οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι. Γίνονται αναζωπυρώσεις σε πολλά σημεία και φοβόμαστε μήπως επεκταθεί», ανέφερε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον Real FM.

«Όλες οι δυνάμεις του Δήμου είναι επί ποδός. Είναι σε ένα σχετικό έλεγχο τα πράγματα. Φαίνεται ότι αποφύγαμε τα χειρότερα όσον αφορά στις κατοικημένες περιοχές αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο γιατί η νύχτα είναι μεγάλη», προσέθεσε.

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Σαμοθράκη – Κοντά σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Σαμοθράκη – Κοντά σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μάλιστα, στην δασική περιοχή υπάρχει και αποθήκη πυρομαχικών και φυλάκιο του στρατού. Οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί και όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται ανάμεσα στην Παλαιάπολη και στην Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί. Στο σημείο βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού καθώς και μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε ότι η περιφέρεια προχώρησε άμεσα στην ενοικίαση του πλοίου «ΣΑΟΣ», το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει στις 12.30 από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταφέροντας πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα από Σουφλί και Αλεξανδρούπολη.

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Σαμοθράκη – Κοντά σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή: e-evros, samothrakinews, thrakitoday

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά πυρκαγιά Σαμοθράκη τουρλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ