Ο Τσίπρας θέλει εκλογές 13 ή 20 Σεπτεμβρίου - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας θέλει εκλογές 13 ή 20 Σεπτεμβρίου

Φωτογραφία: intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόωρες εκλογές, αμέσως μετά από τη συμφωνία για το τρίτο δάνειο, θέλει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI.

Επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζει, το MNI αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 13 ή 20 Σεπτεμβρίου.

Οπως εξηγεί το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό, μόλις συμφωνηθεί το τρίτο δάνειο. Στόχος του να αναδιαμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει μία «καθαρή αρχή».

Γεροβασίλη: Εκλογές, θα γίνουν

Για αναπόφευκτο σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, προκαλώντας αίσθηση, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τους διαφωνούντες.
«Υπάρχουν δύο απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανώς το διαζύγιο να είναι αναπόφευκτο, αλλά πρέπει να γίνει ευρύς διάλογος» παραδέχθηκε η Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.
Οταν ρωτήθηκε αν το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο απάντησε:

«Πιθανόν να είναι και έτσι, αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα το προαποφασίσω» για να προσθέσει:

«Εφόσον αυτά συζητηθούν με ευρύ δημοκρατικό, συλλογικό διάλογο θα δούμε πως θα πορευθούμε».
Απαντώντας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στους λοιπούν διαφωνούντες ότι εκείνοι είναι ο ΣΥΡΙΖα, η Ολγα Γεροβασίλη, τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς , οι οποίοι μέσα από τις διαφωνίες μας τόσα χρόνια έχουμε συστρατευτεί. Επομένως, εάν εξακολουθήσουν να υπάρχουν δυο διαφορετικές στρατηγικές, πραγματικά θα είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος . Ίσως θα είναι αδύνατος». Προειδοποίησε μάλιστα ότι το γεγονός ότι οι δυο διαφορετικές αντιλήψεις συγκρούονται σε κυβερνητικό επίπεδο «δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο χρόνο των εκλογών: «Είναι μια δυναμική διαδικασία όλο αυτό το οποίο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πολύ πυκνά πολιτικά ζητήματα έντονα, τα οποία θα πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Μέσα, λοιπόν απ’ όλο αυτό ενδεχομένως , να πάμε στις εκλογές όταν χρειαστεί».
Δεν είναι τυχαίο ότι η δημόσια αυτή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου έρχεται 24 ώρες μετά τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά των διαφωνούντων (Βαρουφάκη, Λαφαζάνη κ.λπ.) μέσω διαρροών από συνεργάτες του. Δείχνοντας ότι είναι ειλημμένη απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να «κόψει τον γόρδιο δεσμό με τους διαφωνούντες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας Εκλογές 13 Σεπτεμβρίου ΜΝΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ