Süddeutsche: Ο Σόιμπλε θα επαναφέρει την πρόταση για πενταετές Grexit - iefimerida.gr

Süddeutsche: Ο Σόιμπλε θα επαναφέρει την πρόταση για πενταετές Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις διαφωνίες Μέρκελ και Σόιμπλε σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της ελληνικής κρίσης αναφέρεται σε άρθρο της η Süddeutsche Zeitung.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών έχουν συχνά διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης. Χαρακτηριστική είναι η αντιπαράθεσή τους για ένα ενδεχόμενο Grexit. Ο υπουργός Οικονομικών δεν ξέχασε ότι το 2010 είχε προτείνει τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. Πρότεινε επίσης ήδη από τότε ότι αν μια χώρα δεν σέβεται επί μακρόν τους κανόνες, θα πρέπει να αποχωρεί από την Ευρωζώνη.

Πιο συγκεκριμένα ο Β. Σόιμπλε τόνιζε: “Σε περίπτωση που μια χώρα αδυνατεί να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της και να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, τότε θα πρέπει να αποχωρεί από την ευρωζώνη, παραμένοντας όμως μέλος της ΕΕ“. Είναι ακριβώς η πρόταση με την οποία αποσκοπούσε σε αποκλεισμό της Ελλάδας στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Όποιος γνωρίζει τον Β. Σόιμπλε ξέρει τη συνέπειά του και μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι θα επαναφέρει το ζήτημα».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ