Γιούνκερ: Ο φόβος μάς οδήγησε στη συμφωνία -Η Ελλάδα να μη νιώθει ταπεινωμένη - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Ο φόβος μάς οδήγησε στη συμφωνία -Η Ελλάδα να μη νιώθει ταπεινωμένη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από τη συμφωνία ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ήταν λαλίστατος, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Αμέσως μετά την επίτευξή της αποφάσισε να αποσυρθεί για λίγο από το προσκήνιο.

Τώρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει για το τι ώθησε και τις δύο πλευρές να βρουν έναν κοινό τόπο. Είναι η πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί αμέσως μετά τη συμφωνία και επέλεξε να το κάνει στη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Σε αυτή τη συνέντευξη ο κ. Γιούνκερ παραδέχεται πως ήταν ο φόβος που ώθησε όλες τις πλευρές σε μια συμφωνία. «Έχουμε αποφύγει τα χειρότερα όχι επειδή ήταν εξαιρετικά σοφό, αλλά επειδή ήμασταν φοβισμένοι», αναφέρει και προσθέτει ότι «είναι ο φόβος που επέτρεψε να επιτευχθεί η συμφωνία» με την Ελλάδα. «Μετά τον φόβο, όμως, έρχεται πάντα η ανακούφιση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να νιώθει ταπεινωμένη που προχώρησε σε μια τέτοια συμφωνία, καθώς, όπως τονίζει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε τα πάντα για ελαχιστοποιήσει το βάρος της συμφωνίας και να απαλύνει τα πράγματα.

Επίσης σημείωσε ότι ήταν ανήσυχος για το μέλλον, όχι ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, αλλά για την Ευρώπη, καθώς στη μετανάστευση, για παράδειγμα, εντόπισε ρήξη της πραγματικής αλληλεγγύης και κάνει λόγο για «παλιούς δαίμονες» και «εθνική δυσαρέσκεια εναντίον άλλων που είναι ακόμη ζωντανοί».

Μάλιστα, όπως αναφέρει, οι Ευρωπαίοι δεν αγαπούν την Ευρώπη και προσθέτει ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που γεννήθηκε από τη βούληση των λαών, έχει καταστεί μια ελίτ, κάτι που εξηγεί το χάσμα μεταξύ της κοινής γνώμης και της ευρωπαϊκής δράσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Κομισιόν συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ