Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά συνέδριο, αλλαγή Τσίπρα και πολιτικής - iefimerida.gr

Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά συνέδριο, αλλαγή Τσίπρα και πολιτικής

 Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η Κομμουνιστική Τάση του κόμματος ζητά να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο, «με βασικό ζητούμενο την ριζική αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας», ενώ καταφέρεται εναντίον της ηγετικής ομάδας τονίζοντας πως « ήδη επιλέγει για πρόγραμμά της το νέο Μνημόνιο».

Σε μια σκληρή ανακοίνωση τα στελέχη της Τάσης, μιλούν για ένα «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα μετατροπής της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ σε συγκυβέρνηση «εθνικής ενότητας» για να ψηφιστεί το 3ο Μνημόνιο».Επιπλέον, αναφέρουν ότι η τοποθέτηση της ΚΕ στον «γύψο», γίνεται για να πνιγεί κάθε αντίσταση του κόμματος στις διαρκείς παραβιάσεις των θεμελιωδών του αρχών.

Επικρίνουν με δριμύτητα την ηγεσία του κόμματος, και ζητούν έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για ριζική αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας κάτι το οποίο χαρακτηρίζουν «μονόδρομο».

«Οι περιστάσεις που έχουν διαμορφωθεί με την απροκάλυπτη, διπλή αθέτηση από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ της λαϊκής εντολής, τόσο των βουλευτικών εκλογών της 25ης Γενάρη, όσο και του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, είναι εξαιρετικά κρίσιμες και έκτακτες. Η ηγετική ομάδα ως πολιτικός εγκέφαλος της κυβέρνησης, με την υποταγή της στους εκβιασμούς της τρόικας και ακόμα χειρότερα, με την ανάληψη της θλιβερής αποστολής της εφαρμογής των επιταγών του 3ου Μνημονίου έχει έρθει σε ολομέτωπη σύγκρουση με τις θεμελιώδεις πολιτικές και προγραμματικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνουν.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι «δεν υπάρχει ούτε μια από τις βασικές ιδέες και έννοιες που εμπεριέχονται στις αποφάσεις του ιδρυτικού συνεδρίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που να μην έχουν παραβιαστεί βάναυσα από την ηγετική ομάδα. Οι κρίσιμες αυτές περιστάσεις, συνιστούν τον ορισμό της αναγκαιότητας για ένα Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό ζητούμενο την ριζική αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας».

Μάλιστα σημειώνουν ότι «η στάση της ηγετικής ομάδας μετά την υπογραφή της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής και έως σήμερα, επιβεβαιώνει και ενισχύει την εκτίμηση για την αναγκαιότητα σύγκλησης Έκτακτου Συνεδρίου. Η ηγετική ομάδα μετατρέποντας την ψήφιση του νέου Μνημονίου και των μέτρων που το συνοδεύουν σε ζήτημα «κομματικής πειθαρχίας», κατ’ ουσία ενορχήστρωσε την αποστασία των περισσότερων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από το κόμμα και δημιούργησε μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή σε συνεργασία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».

Κατηγορούν επίσης την ηγετική ομάδα, ότι «όχι μόνο δεν έχει λάβει την έγκριση κανενός κομματικού οργάνου για όλα αυτά, αλλά αρνείται να ανταποκριθεί ακόμα και στο κάλεσμα της πλειοψηφίας της ΚΕ να συγκαλέσει συνεδρίαση του οργάνου. Όχι μόνο δεν έχει το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό της σαν θύμα σ’ ένα πραξικόπημα, αλλά αντίθετα έχει η ίδια στο ενεργητικό της ήδη δυο πραξικοπήματα. Ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα μετατροπής της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ σε συγκυβέρνηση «εθνικής ενότητας» για να ψηφιστεί το 3ο Μνημόνιο και ένα εσωκομματικό, με την τοποθέτηση της ΚΕ στον «γύψο» για να πνιγεί κάθε αντίσταση του κόμματος στις διαρκείς παραβιάσεις των θεμελιωδών του αρχών».

Η σύγκληση ενός Εκτάκτου Συνεδρίου είναι το μόνο όπλο που διαθέτουν τα μέλη του κόμματος για να αμυνθούν μπροστά στην απροκάλυπτη επίθεση που δέχονται οι συλλογικές αποφάσεις, αλλά και τα ίδια τα στοιχειώδη δημοκρατικά τους δικαιώματα. Επιπρόσθετα, το Έκτακτο Συνέδριο αποτελεί σήμερα την τελευταία γραμμή άμυνας για να αντιμετωπιστεί άμεσα και δραστικά η καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ενάντια στα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η πολιτική αποδοκιμασία της κυβέρνησης από το κόμμα σ’ ένα Έκτακτο συνέδριο θα αποτελέσει αποφασιστικό πλήγμα για τα σχέδια της τρόικας και της ελληνικής άρχουσας τάξης, που για να σταθεροποιήσουν το νέο μνημονιακό καθεστώς χρειάζονται την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, θα βοηθήσει το εργατικό κίνημα να παλέψει με καλύτερο ηθικό ενάντια στην μνημονιακή πολιτική. Η κυβέρνηση αποστατών του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών προθύμων της «εθνικής ενότητας» θα «χάσει το χαλί κάτω από τα πόδια της» και η αναπόφευκτη πτώση της θα δημιουργήσει την πολιτική δυνατότητα για την εκλογή μιας αληθινά αριστερής κυβέρνησης, που θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να καταργήσει οριστικά τα Μνημόνια και τη λιτότητα.

Επιμένουν ζητώντας έκτακτο συνέδριο, λέγοντας πως «αν για τους οποιουσδήποτε λόγους σκοπιμότητας η αντιμνημονιακή πλειοψηφία της ΚΕ δεν το τολμήσει, τότε το Καταστατικό επιτρέπει ξεκάθαρα στην Αριστερή Πλατφόρμα που είπε «Όχι» στο Μνημόνιο στη Βουλή να επιβάλει ένα Έκτακτο Συνέδριο που θα δώσει στα μέλη του κόμματος τη δυνατότητα να πουν το δικό τους αποφασιστικό «Όχι». Και μόνο με τις δικές της δυνάμεις, δηλαδή με τα μέλη που την υποστηρίζουν σε όλη την Ελλάδα, η Αριστερή Πλατφόρμα μπορεί να επιβάλει τη διεξαγωγή Εκτάκτου Συνεδρίου, καθώς είναι σήμερα αναμφίβολα σε θέση να κερδίσει τη συγκατάθεση του 15% των μελών του κόμματος που απαιτεί το Καταστατικό».

Ωστόσο κατηγορούν την ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας ότι, μέχρι στιγμής, αρνείται να υποστηρίξει το αίτημα της σύγκλησης Έκτακτου Συνεδρίου. Α

ΤΟ κείμενο υπογράφουν οι

  • Σταμάτης Καραγιαννόπουλος - Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
  • Ορέστης Δούλος - Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
  • Ηλίας Κυρούσης – Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ