Νέα δοκιμασία στη Βουλή για την κυβέρνηση -Ελιγμοί Μαξίμου πριν την ψηφοφορία - iefimerida.gr

Νέα δοκιμασία στη Βουλή για την κυβέρνηση -Ελιγμοί Μαξίμου πριν την ψηφοφορία

Με ορατό τον κίνδυνο να αυξηθούν οι «διαρροές» και «κόκκινη γραμμή» τους 120 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει όλο το βάρος στην αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του δεύτερου πακέτου μέτρων από τη Βουλή.

Υπό τον φόβο μάλιστα να εκδηλωθούν περισσότερες εσωκομματικές τριβές από το εκρηκτικό κοκτέιλ του νέου μνημονίου και να διευρυνθεί το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έκανε ήδη ένα βήμα πίσω μεταθέτοντας για τον Αύγουστο την ψήφιση του ασφαλιστικού και της φορολόγησης των αγροτών.

Μετά απ’ αυτό τον ελιγμό, οι πρώτες ενδείξεις ήταν μάλλον θετικές, αφού από την κυβέρνηση εκτιμούσαν ότι δεν θα χρειαστεί το πολιτικό θερμόμετρο να ανέβει τόσο.
«Ήδη κάποια ‘παρών’ έχουν γίνει ‘ναι’, μετά τις αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο», έλεγε στο iefimerida.gr κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να πάρει μια μικρή ανάσα.

Οι δυο πυλώνες του πολυνομοσχεδίου
Οι βασικές κατηγορίες νόμων που θα τεθούν προς ψήφιση αύριο, όπως συμφώνησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής με τους υπόλοιπους ηγέτες είναι δύο:

•Πρώτον, όπως αναφέρεται στη δήλωση της Συνόδου Κορυφής, η συζήτηση-ψηφοφορία θα αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.

•Δεύτερον, θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Εσωκομματικό κρας-τεστ - Συνεδριάζει η πολίτικη γραμματεία
Το πρώτο κρας-τεστ στο εσωκομματικό γήπεδο αναμένεται σήμερα, οπότε και συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, με όλες τις τάσεις να παίρνουν θέση «μάχης».

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το ότι με το μπλοκ των διαφωνούντων γειτνιάζει και ο τέως υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δείχνει να έχει κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα. Στον ίδιο δρόμο και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν πρόκειται να παραιτηθεί ούτε βέβαια-σύμφωνα με πληροφορίες- ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της, αφού το κυβερνών κόμμα διαβλέπει τις εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Πάντως, στις 12 σήμερα έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ