Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απαντά για το κλείσιμο 10 γραφείων Τύπου στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απαντά για το κλείσιμο 10 γραφείων Τύπου στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ για τα γραφεία Τύπου στο εξωτερικό που κλείνουν μετά από απόφαση της κυβέρνησης, ήρθε και η απάντηση της Γενικής Γραματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η γ.γ. Ενημέρωσης υποστηρίζει ότι πρόκειται για εξορθολογισμό και κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση ότι υπερασπίζεται «βασιλικά προνόμια ημετέρων». Υποστηρίζει επίσης ότι οι απελθόντες, άφησαν χρέη ύψους 13 εκατ. ευρώ στην γ.γ. Ενημέρωσης και κάνει λόγο για σωρεία παρατυπιών και παραβάσεων και για «κατάλογο της διαπλοκής, τον οποίο προειδοποιεί ότι θα δώσει στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μια πρωτοφανών διαστάσεων συκοφαντική ανακοίνωση η Γραμματεία Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ επιχειρεί να παρουσιάσει την προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ως μείζον σκάνδαλο.

Η ανακοίνωση δεν είναι μόνο πολιτικά απαράδεκτη, αφού υπερασπίζεται βασιλικά προνόμια πρώην «ημετέρων» αλλά είναι και γεμάτη ανακρίβειες.

Συγκεκριμένα:

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν! Φρόντισε γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία άφησε χρέος 13 εκ. Ευρώ. Μάζεψε όμως και τα «ψιλά», αφού οι δύο πρώην ΓΓ φρόντισαν να αφήσουν απλήρωτο μέχρι και το λογαριασμό της βενζίνης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν, «ψιλά» τα οποία τους έχουν ήδη καταλογιστεί αλλά απαξιούν να τα πληρώσουν.

«Με βάση έναν αλλοπρόσαλλο πελατειακού τύπου σχεδιασμό», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία προφανώς υπερασπίζεται τη λειτουργία Γραφείων Τύπου σε «ζωτικής σημασίας» πόλεις όπως η Βαρσοβία αλλά «ξεχνά» πώς δεν υπάρχει Γραφείο Τύπου στο Πεκίνο αλλά και σε άλλες σημαντικές μεγαλουπόλεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας.

Ο κατάλογος της διαπλοκής είναι μακρύς και αύριο το πρωί, η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτική λίστα παρατυπιών και παραβάσεων».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Για αλλοπρόσαλλο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, που καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία πολλών Γραφείων Τύπου στο εξωτερικό.

«Να πληρώσουν τον λογαριασμό από την τσέπη τους οι κ.κ. Παππάς και Κρέτσος», διαμήνυαν στελέχη της ΝΔ, μιλώντας για «προκλητική ενέργεια την ώρα που φέρνουν τρίτο μνημόνιο, με μεγάλο κόστος για την ελληνική κοινωνία και τον αγροτικό κόσμο».

  • Υπενθυμίζεται ότι την 1η Αυγούστου κλείνει το γραφείο Τύπου στο Ελσίνκι και η λειτουργία στα γραφεία Τύπου σε Σίδνεϊ, Οτάβα, Σαγκάη, Χάγη, Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Κοπεγχάγη αναστέλλεται από την 1η Οκτωβρίου του 2015, με σκοπό να μειωθούν οι δαπάνες του Δημοσίου.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 17 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ