Η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα -Ο σκληρός, ο όμορφος και το... ζόμπι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα -Ο σκληρός, ο όμορφος και το... ζόμπι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουν περάσει περίπου έξι μήνες από τότε που έκαναν την τελευταία εμφάνισή τους στην Αθήνα. Γκρίζα κοστούμια, αβαθή πρόσωπα, νευρικές κινήσεις και... λατρεία για τα σουβλάκια.

Το τρίο των Θεσμών ή Τρόικας επιστρέφει στην Αθήνα για να ξεκινήσει επαφές με τους Έλληνες αξιωματούχους. Κάποια πρόσωπα μας είναι ήδη οικεία. Κάποιοι άλλοι θα έρθουν στα μέρη μας για πρώτη φορά – σίγουρα, πάντως, η φιλοσοφία και η πρακτική τους ελάχιστα θα απέχει από όσα γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα, οι υπάλληλοι των δανειστών δεν έρχονται κατακαλόκαιρο στην Αθήνα για μίνι διακοπές.

Η σύνθεσή των ατόμων που καταφτάνουν στην Αθήνα είναι κατά τι διαφοροποιημένη σε σχέση με αυτή που γνωρίζαμε στο παρελθόν. Η πρώτη μεγάλη διαφοροποίηση έχει να κάνει με την παρουσία εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που πλέον θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα, ενώ αλλαγή θα υπάρξει και στον εκπρόσωπο της ΕΚΤ.

Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών θα ξεκινήσουν την εν Αθήναις περιήγησή τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για μια πρώτη επισκόπηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls.

Ποιοι είναι οι νέοι τροϊκανοί

Το νέο πρόσωπο στο «τρίο» είναι ο Γερμανός Ράσμους Ρέφερ που παίρνει τη θέση του Κλάους Μαζούχ από πλευράς της ΕΚΤ. Οι άλλοι δύο παραμένουν ως έχουν, ήτοι: ο Ρίσι Γκογιάλ του ΔΝΤ και ο Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν.

Η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα -Ο σκληρός, ο όμορφος και το... ζόμπι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο Ράσμους Ρέφερ, τον οποίο ακολουθούν ουκ ολίγα προσωνύμια που δεν του περιποιούν τιμή. Από την εποχή που είχε εμπλακεί με το πρόγραμμα της Πορτογαλίας, άρχισαν να τον ονομάζουν «ζόμπι» και «νεκροθάφτη». Μάλιστα, άρχισαν να κυκλοφορούν μπλουζάκια στο διαδίκτυο με το πρόσωπό του εντελώς παραλλαγμένο, έτσι ώστε να μοιάζει, όντως, με ζόμπι. Αρκετοί τον κατηγορούν ότι εισηγείται μειώσεις, τη στιγμή που ο δικός του μισθός φτάνει στις 20.000 ευρώ.

Η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα -Ο σκληρός, ο όμορφος και το... ζόμπι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα -Ο σκληρός, ο όμορφος και το... ζόμπι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φυσικά, πέραν του Ρέφερ, περιμένουμε να έρθει ο «σκληρός» Ινδός Ρίσι Γκογιάλ, ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Είναι ο άνθρωπος που φέρεται να έκανε δύσκολη τη ζωή της προηγούμενης κυβέρνησης με αποτέλεσμα να μην κλείσει έγκαιρα το δεύτερο μνημόνιο. Δεξί του χέρι στην αποστολή του ΔΝΤ στην Αθήνα θα είναι η Καναδή Στέφανι Εμπλ, γνωστή πλέον και ως «φονέας των χαμηλοσυνταξιούχων» επειδή στο Παρίσι ζητούσε επίμονα τη μείωση της κατώτατης σύνταξης στη χώρα μας.

Η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα -Ο σκληρός, ο όμορφος και το... ζόμπι [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο έτερος της ομάδας είναι ο «όμορφος» Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο – εκπρόσωπος του Μοσκοβισί που πήρε τη θέση του Ματίας Μορς. Ο Κοστέλο έχει γνώση των ελληνικών πραγμάτων, καθώς συμμετείχε στην πρώτη αποστολή της Ε.Ε. τον Απρίλιο του 2010, οπότε είχε έρθει στην Ελλάδα για να συντάξει το πρώτο μνημόνιο. Καλύτερη γνώση όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα έχει, πάντως, ο τοποτηρητής του Κοστέλο και Νο 2 της αποστολής της Κομισιόν, ιταλικής καταγωγής Γκαμπριέλε Τζιουντίτσε, ο οποίος μόνο έξω από τα νερά του δεν θα νιώθει το καλοκαίρι στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμενε και παλαιότερα στην Αθήνα.

Η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα -Ο σκληρός, ο όμορφος και το... ζόμπι [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόικα ΔΝΤ ΕΚΤ Κομισιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ