Κρούγκμαν: Ποντάρω τα λεφτά μου σε ένα Grexit - iefimerida.gr

Κρούγκμαν: Ποντάρω τα λεφτά μου σε ένα Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πολ Κρούγκμαν, σε πείσμα όσων βλέπουν εκτόνωση του ελληνικού δράματος, βλέπει πως ο κίνδυνος του Grexit παραμένει ενεργός και μάλιστα δεν διστάζει να ποντάρει υπέρ ενός Grexit.

Μιλώντας στο CNN, o γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος σημειώνει πως: «Η Ελλάδα έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της και το τέλος των δυσκολιών είναι πολύ μακριά καθώς το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν έχει απομακρυνθεί».
Ο Κρούγκμαν σημειώνει πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αρκετά ανησυχητική, «η πρόβλεψή του είναι ότι ή η Ελλάδα θα λάβει την μείωση ή αναδιάρθρωση του τεράστιου χρέους της ή θα αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη. Όποια κι αν είναι η τακτική που θα ακολουθηθεί εγώ ποντάρω τα χρήματα μου στο Grexit» σχολιάζει με έμφαση.

Όπως δηλώνει, συμφωνεί με την άποψη πολλών οικονομολόγων που επιμένουν να τονίζουν ότι η περίπτωση ενός Grexit δεν θα πρέπει να υποτιμάται καθώς ακόμη και με μια αναδιάρθρωση του χρέους η Ελλάδα δεν είναι Lehman. Θ επηρεάσει ολόκληρη της Ευρωζώνη.

«Εάν η Ελλάδα βγει απ το ευρώ και αρχίσει η ανάκαμψή της, το οποίο και θεωρείται πιθανότερο να συμβεί, αυτό θα γίνει μόνο μέσω της ενθάρρυνσης άλλων πολιτικών κινήσεων που θα προκαλέσουν το ευρώ. «Κι αυτό δεν είναι ασήμαντο» καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πολ Κρούγκαν grexit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ