Οι 23 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα [χάρτης & πίνακας] - iefimerida.gr

Οι 23 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα [χάρτης & πίνακας]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κατάρ, το Λουξεμβούργο και η Σιγκαπούρη δεν είναι μόνο τρεις από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο. Είναι ταυτόχρονα και οι πλουσιότερες στον πλανήτη.

Αυτό προκύπτει από την ανάλυση του Global Finance Magazine, η οποία κατέταξε τις χώρες με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε αυτή τη λίστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση στον πλανήτη, ανάμεσα στις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο.

Για την ανάλυση και κατάταξη χρησιμοποιήθηκε και η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, δείκτης που λαμβάνει υπόψη το κόστος διαβίωσης και τον πληθωρισμό για να συγκριθεί το βιοτικό επίπεδο διαφορετικών χωρών. Οι πολύ μικρές χώρες όπως Λιχτενστάιν, Ναούρου, Βατικανό, Μονακό, Σαν Μαρίνο και Ανδόρα δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, το Κατάρ είναι η πλουσιότερη χώρα για την περίοδο 2009-2013, ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η πιο φτωχή.

Οι 23 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα [χάρτης & πίνακας] | iefimerida.gr 0

Ο χάρτης με τις πλουσιότερες και φτωχότερες χώρες. Με σκούρο κόκκινο το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με ανοιχτό κόκκινο το χαμηλότερο.

Οι 23 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα [χάρτης & πίνακας] | iefimerida.gr 1


Οι 23 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ