Με ραντεβού στις θυρίδες από τη Δευτέρα - iefimerida.gr

Με ραντεβού στις θυρίδες από τη Δευτέρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πρόσβαση στις θυρίδες τους και στο περιεχόμενο τους, όποιο κι αν είναι αυτό, θα έχουν οι πολίτες από τη Δευτέρα που λήγει η τραπεζική αργία.

Ωστόσο, λόγω της αναμενόμενης κοσμοσυρροής, ήδη οι τράπεζες στήνουν μηχανισμό ειδικής εξυπηρέτησης, με βασικό χαρακτηριστικό ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού πριν προσέλθουν στην τράπεζα.

Με ενημερωτικό σημείωμα, η Eurobank γνωστοποίησε ότι για τους πελάτες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στη θυρίδα τους, υπάρχει ο τηλεφωνικός αριθμός 2104849630, με τον οποίο θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ένα 24ωρο πριν πάνε στην τράπεζα. Έτσι αν για παράδειγμα κάποιος τηλεφωνήσει τη Δευτέρα, θα μπορέσει να πάει στη θυρίδα του την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με κάποιες εισηγήσεις για περιορισμούς ή απαγόρευση στη λήψη μετρητών από τις θυρίδες- επρόκειτο για ιδέα της απελθούσας αναπληρώτριας υπουργού Νάντας Βαλαβάνη -δεν προβλέπεται η παραμικρή απαγόρευση στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αίρεται η τραπεζική αργία. Αυτό σημαίνει ότι όποιο κι αν είναι το περιεχόμενο της θυρίδας π.χ. μετρητά, κοσμήματα, έγγραφα, ο πολίτης μπορεί να το διαχειριστεί κατά το δοκούν. Σημειώνεται επίσης ότι το άνοιγμα της θυρίδας γίνεται μόνο παρουσία του πελάτη και δεν προβλέπεται παρουσία υπαλλήλου της τράπεζας.

Ένα ακόμα σημείο της ΠΝΠ που προκάλεσε ερωτήματα, είναι η απαγόρευση της εξόφλησης- πρόωρης, μερικής ή πλήρους- δανείων, εκτός εάν αυτό γίνεται με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, τα δάνεια- κυρίως στεγαστικά- έχουν δοθεί μεταξύ άλλων ως ενέχυρο (collateral) για την παροχή ρευστότητας από τον ELA, έτσι η «λογιστική» εξόφληση τους, δηλαδή η εξόφληση μέσω λογαριασμού, θα αφαιρούσε ρευστότητα από τις τράπεζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θυρίδες τράπεζες δάνεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ