Δεν υποχωρούν οι καταληψίες μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου - iefimerida.gr

Δεν υποχωρούν οι καταληψίες μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου

κατάληψη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η πολυετής κατάληψη της μονής Εσφιγμένου από τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες μοναχούς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, σε επίσκεψή του στο Αντιπροσωπείο την Νέας Μονής Εσφιγμένου να μιλά για «πρωτοφανή βία και επικίνδυνη εκτροπή εντός του Αγίου Όρους».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε ότι τυχόν διαφωνίες μεταξύ των μοναχών πρέπει να λύνονται με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων εντός της Εκκλησίας και να μην την οδηγούν σε «σχισματικήν διάσπαση», υπενθυμίζοντας ότι οι καταληψίες μοναχοί, παρά τις προσπάθειες των προκατόχων του Αθηναγόρα και του Δημητρίου, αλλά και επί των ημερών του, αρνήθηκαν την πνευματική ενότητα και συνεργασία με τις άλλες δεκαεννέα μονές.

Υπενθυμίζεται πως το 2009 ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφη έκκληση προς τις αρχές για υλοποίηση αποφάσεων περί απέλασης των μοναχών από τη μονή. Δεκατέσσερα άτομα καταδικάζονται για κατάληψη της μονής Εσφιγμένου ενώ ο επικεφαλής των μοναχών Μεθόδιος Παπαλαμπρακόπουλος είχε ήδη καταδικαστεί για παρεμπόδιση διενέργειας ελέγχου από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Η Εκκλησία της Ελλάδος χαρακτηρίζει την κατάληψη ως «κολάσιμη παρασυναγωγή» και υποστηρίζει πως «ο λάθρα δουλεύων τω Επισκόπω, διαβόλω λατρεύει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ