Οταν ο Ολάντ φώναζε στον Ρέντσι «Αγαπητέ Ματέο, τι κάνουμε τώρα με την Ελλάδα;» - iefimerida.gr

Οταν ο Ολάντ φώναζε στον Ρέντσι «Αγαπητέ Ματέο, τι κάνουμε τώρα με την Ελλάδα;»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οταν ο Μισέλ Σαπέν επιβιβάστηκε στο τρένο στις 10:25 από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες τον περασμένο Σάββατο το πρωί, σκεφτόταν πως η συμφωνία για να αποτραπεί η συντριβή της Ελλάδας από την ευρωζώνη ήταν κοντά».

Αυτός είναι ο πρόλογος δημοσιεύματος των Financial Times, οι οποίοι για ακόμα μία φορά αποκαλύπτουν το παρασκήνιο πίσω από τις κλειστές πόρτες των Βρυξελλών.

«Οταν ο κ. Σαπέν έφτασε στην πόλη, το μεσημέρι, ήρθε αντιμέτωπος με ένα μεγάλο σοκ: ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν οπλισμένος με ένα έγγραφο που ήθελε την Ελλάδα να κάνει ένα ''διάλειμμα'' από την ευρωζώνη, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, αν δεν δεχόταν τις αυστηρές προϋποθέσεις του νέου πακέτου διάσωσης».

Οπως σημειώνουν οι FT, το απροσδόκητο της όλης υπόθεσης ήταν πως η κ. Μέρκελ υποστήριζε την συγκεκριμένη ιδέα, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Ξέραμε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να το πάει πολύ μακριά για να ασκήσει πίεση προς την Ελλάδα, αλλά όχι τόσο μακριά», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας στους Financial Times.

«Η εμπιστοσύνη μου κλονίστηκε», προσέθεσε.

«Τα πράγματα», όπως αναφέρει η εφημερίδα, «έφτασαν στο απροχώρητο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ο Φρανσουά Ολάντ περιπλανίοταν στον εξώστη του κτιρίου, όταν είδε τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι να βρίσκεται σε αίθουσα συσκέψεων και του χτύπησε το τζάμι του παραθύρου.

«Αγαπητέ Ματέο τι θα κάνουμε τώρα», ρώτησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν ότι θα συσπειρωθούν και να εξασφαλίσουν πως το Grexit δεν θα συμβεί. "Εκείνη τη στιγμή καταλάβαμε ότι η Ιταλία και η Γαλλία θα ενώνονταν με μια λιγότερο ριζοσπαστική θέση, που θα μπορούσε να υπερισχύσει'', τονίζει Ιταλός αξιωματούχος».

«Με τη βοήθεια των κ.κ Τουσκ, Ολάντ και Ρέντσι απετράπη το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινό Grexit. Αλλά για πόσο καιρό;», διερωτάται η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ